Vijf prioriteiten die bij de keuze van je vloer een rol spelen

Elke bakker wil in de beste omstandigheden werken. Investeren in een hygiënische en (voedsel)veilige bakkerijvloer is en noodzaak!

1. Hygiëne

Vloernaden vormen een ideale biotoop voor vuilophoping. Kies bij voorkeur voor een naadloze en vloeistofdichte vloer, waarmee je aan alle hygiënenormen beantwoordt.

2. Reinigingsgemak

Als bakker wens je je zo veel mogelijk toe te spitsen op jouw specialiteit: lekkernijen bereiden. Een mooi egale vloer bespaart jou en je medewerkers tijd en moeite.

3. Aansluitende wanden

Zorg voor een naadloze aansluiting tussen de vloer en de wand. Op die manier voorkom je dat vuil tussen de hoeken belandt of vloeistoffen zich onder de plint verzamelen. Het spreekt voor zich dat aansluitende randen de voedselveiligheid ten goede komen.

4. Antislip

De vloer moet ook veilig zijn voor je medewerkers. Een vloer met een optimale antisliplaag voorkomt glij- en valpartijen.

5. Vlotte plaatsing en ingebruikname

Elke dag dat jouw zaak noodgedwongen gesloten is omwille van renovatiewerken, betekent omzetverlies. Tegenwoordig plaatsen leveranciers gietvloeren al – afhankelijk van de grootte van de bakkerij – op één dag. Ze vereisen bovendien slechts een minimale droogtijd.

Tekst: Kurt Deman.

Beeld: Atelier Van Dender

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.