Elke bakker wil in de beste omstandigheden werken. Investeren in een hygiënische en (voedsel)veilige bakkerijvloer is en noodzaak!
1. Hygiëne
Vloernaden vormen een ideale biotoop voor vuilophoping. Kies bij voorkeur voor een naadloze en vloeistofdichte vloer, waarmee je aan alle hygiënenormen beantwoordt.
2. Reinigingsgemak
Als bakker wens je je zo veel mogelijk toe te spitsen op jouw specialiteit: lekkernijen bereiden. Een mooi egale vloer bespaart jou en je medewerkers tijd en moeite.
3. Aansluitende wanden
Zorg voor een naadloze aansluiting tussen de vloer en de wand. Op die manier voorkom je dat vuil tussen de hoeken belandt of vloeistoffen zich onder de plint verzamelen. Het spreekt voor zich dat aansluitende randen de voedselveiligheid ten goede komen.
4. Antislip
De vloer moet ook veilig zijn voor je medewerkers. Een vloer met een optimale antisliplaag voorkomt glij- en valpartijen.
5. Vlotte plaatsing en ingebruikname
Elke dag dat jouw zaak noodgedwongen gesloten is omwille van renovatiewerken, betekent omzetverlies. Tegenwoordig plaatsen leveranciers gietvloeren al – afhankelijk van de grootte van de bakkerij – op één dag. Ze vereisen bovendien slechts een minimale droogtijd.
Tekst: Kurt Deman.
Beeld: Atelier Van Dender
Geef als eerste een reactie