Week van de Eclair was groot succes, met soms inspirerende ontdekkingen

De ‘Week van de Eclair’ liep de week van de eclair van 29 mei tot en met 6 juni. het was voor de consument smullen geblazen en genieten van al die heerlijke eclairs bij tal van bakkers en patissiers. Vele vaklui zetten hun beste beentje voor om van deze week iets moois te maken. In Heist-op-den-Berg pakte bakker Yves Van Bel creatief uit met bijzondere eclairs. Geen exotische dingen, wél eclair-interpretaties van klassieke gebakjes. Bij Bakkerij Odiel ging het duidelijk om eclair-variaties op het gekende thema!

Yves van Bel: “ik ben vooral creatief geweest met smaken die mensen kennen van andere desserts, maar ik heb ze in de éclair-vorm gegoten. Nu heb ik een banaan, koffie en karamel, abrikoos en witte chocolade, aardbei, framboos, banana split, tiramisu, chocoladepudding, chocolade slagroom, en zelfs eclair met smarties.”

Lokeren – Bakkerij Odiel

Seefke Van Deun en Dre Mundorff van bakkerij Odiel hebben voor de editie van 2021 een aantal variaties gespecificeerd: naast de pindakaramel of de bananensplit is er ook de Bresilienne, de koffiekaramel, de Summer Glow en natuurlijk de klassieke Eclair.

Er is een bananensplit, een Bresilienne, een koffiekaramel, een Summer Glow en natuurlijk ook de klassieke Eclair.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.