Bakkerij Frank en Régine vieren 35-jarig bestaan

Het bakkerskoppel Vanwynsberghe-Rooryck runt al 35 jaar de zaak. En dat willen ze graag nog even blijven doen. Een gelukkig stel dat van hun job houdt en ook van de gemeente waarin ze door de overname van de bakkerij terecht kwamen.

Noch Régine, noch Frank zijn afkomstig uit Deerlijk. Hun thuis lag in Sint-Denijs in West-Vlaanderen. Ze leerden elkaar daar in de KLJ kennen. Régine studeerde na haar middelbaar nog even verder, terwijl Frank een opleiding met leercontract volgde bij enkele bakkerijen in Harelbeke. Vijf jaar werkte hij vervolgens bij een bakker in Avelgem. Ondertussen deed ook Régine ervaring op door in het weekend bij verschillende bakkers bij te klussen.

Op 29 mei 1986 openden ze hun eigen bakkerij in Sint-Lodewijk. Ze namen de zaak van Herman Vandenameele over. “Ondertussen is die bakkerij al verschillende malen gerenoveerd. Ook het atelier werd aangepakt.

Frank begrijpt dat bakker een knelpuntberoep is geworden. “Tijdens de week sta ik om 3 uur op. In het weekend begin ik om 1 uur. Natuurlijk begrijp ik dat de jeugd daar niet veel zin meer in heeft. Ik geloof zelfs dat we binnenkort een tijd zullen meemaken waar je tijdens de feestdagen geen bakker meer open zult vinden.

Frank houdt echter veel van het vak. Hij wil nog een tijdje doorgaan. “Voordeel is wél dat wij in de gemeente een uitlaatklep vonden voor ons druk beroepsleven. We legden veel sociale contacten en zitten in tal van verenigingen. Mijn vrouw is zelfs al 9 jaar schepen van de gemeente Deerlijk. Régine: “We kunnen rekenen op tal van mensen die een handje toesteken. En Frank staat ook al eens in de winkel. Iets wat hij steeds fijner vindt!”

Beeld: facebook