Week van de smaak is een actieweek voor school Ter Groene Poorte

Officieel start op 14 november de Week van de Smaak. “Iets wat we bij Ter Groene Poorte niet onopgemerkt voorbij kunnen laten gaan”, vertellen ze daar. “Meer nog, wij starten een dagje eerder en dat heeft alles te maken met een doe-workshop in onze Slagerijschool. We bundelen graag even de activiteiten die plaats zullen vinden.


Workshops slagerij

Op woensdag 13 november kunnen leerlingen die in het vijfde of zesde leerjaar zitten kennis maken met het beroep van slager-traiteur. Tijdens creatieve workshops leren ze zelf een handgemaakte frikandel en een worstenbroodje maken. Tussen 13u30 u. en 15.30u. zijn de
leerlingen aan het werk in onze Slagerijschool. Op die manier hopen we de kinderen te enthousiasmeren voor het mooie beroep van slager-traiteur.


Directie achter de kookpotten

Op donderdag 14 november starten we met de officiële opening van de week van de smaak op Ter Groene Poorte. De directie opent, samen met het beleidsteam van de school, De Week van de Smaak. Daarvoor trekken ze de koksmutsen aan in de grootkeuken en serveren ze de
maaltijd in Het Fornuis. Op die manier kunnen de chefs van van de grootkeuken die middag even de koksmuts afzetten en mee genieten van de maaltijd. Als dank voor het dagelijks verzorgen
van heerlijke en gezonde maaltijden, wordt het grootkeukenteam op het einde van de dienst in de bloemetjes gezet.

Geen barbecue, maar barbacoa

Op vrijdag 15 november voorziet de grootkeuken een kleurrijk bord voorzien van verschillende groenten die in de zaal geroosterd worden met een Barbacoa (denk Green Egg). Beleving en koken hand in hand dus. De grootkeuken zet al jaren in op een gezonder eetpatroon met meer en gevarieerde groenten op het bord en brengt dit nu op spectaculaire wijze de zaal binnen.

Vegan als trend

Van 14/11/2019 tot en met 24/11/2019 staan de lessen van de specialisatiejaren in de bakkerijschool in het kader van de vegan trend. Er zijn dagelijks proeverijen met uitleg in de bakkerijwinkel en er wordt gezorgd voor een aantrekkelijk aanbod van overheerlijke vegan- en andere patisserieproducten in de bakkerijwinkel, met speciale
promoties uitgewerkt door onze leerlingen.

Sterren in de Casserole

Op dinsdag 19 november brengen we de sterren binnen op onze hotelschool. Stijn Vermeulen en Wim Vanroose, oud leerlingen van onze school en medewerkers van het tweesterrenrestaurant Bartholomeus,
verzorgen samen met onze leerlingen en leerkrachten de service in ons restaurant Casserole. Wim zal samen met de leerlingen van het specialisatiejaar topchef de keuken voor zijn rekening nemen. Stijn zal
de dienst waarnemen samen met onze leerlingen van het specialisatiejaar sommelier. Een sublieme ervaring voor zowel leerlingen als gasten!

Eerste graad vlogt

Tijdens de week vand de smaak leggen de leerlingen van de eerste graad uit wat ze bij ons op school allemaal leren en waarom ze voor Ter Groene Poorte kozen. Dat doen ze via videoboodschappen die we
delen op onze website en onze facebookpagina. Volg of beter vlog onze jongste leerlingen!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.