Wegeniswerken bij bakkerij Van Ostaede: via een broodronde brengt de bakker het brood aan huis

De wegeniswerken stellen menig bakker voor grote uitdagingen. Dit geldt ook voor de zaakvoerders van bakkerij Van Ostaede in Arendonk. Nu er minstens voor drie-vier maanden werken voor de deur plaatsvinden, concludeerden beide compagnons om een broodronde op te zetten, vergelijkhaar met die uit de jaren 70. “Doordat de winkel moeilijk bereikbaar is, verkopen we een kwart minder brood en koffiekoeken. Het gevolg is dat we beslisten om dan maar zelf naar de mensen toe te gaan!” legt zaakvoerder Hans Van Reusel uit.

Vier jaar geleden namen Hans Van Reusel en zijn compagnon Wouter Borgmans de bakkerij in de Wezenstraat in Arendonk over van de plaatselijke toppatissier Peter Van Ostaede. “In mijn oud-collega en vriend Wouter Borgmans uit Oud-Turnhout vond ik de partner die ik nodig had.” Hans en Wouter zijn brood- en banketbakkers van opleiding. Samen stonden ze jarenlang voor de oven van een koekjesfabriek in Gierle (Lille). “Maar ik heb er altijd van gedroomd om een eigen bakkerij te openen,” zegt Hans, “Ik kon dat onmogelijk alleen doen, vooral omdat mijn vrouw ook haar eigen baan heeft. In Wouter vond ik de verantwoordelijke persoon en vakman die ik nodig had!”

De broodronde

“Sinds begin april voert een aannemer omvangrijke weg- en rioleringswerkzaamheden uit in de Wezenstraat in Arendonk. De hele straat wordt vernieuwd, inclusief de trottoirs en parkeerstroken. De werkzaamheden zijn in april begonnen en zullen naar verwachting tot het bouwvelof in juli duren. De winkel is daardoor moeilijk bereikbaar. Vandaar dus de broodronde”, legt Van Reusel uit. “Klanten kunnen per e-mail of telefonisch brood of koffiekoeken bestellen. De volgende dag, tussen 8 en 10 uur, levert een van onze werknemers de bestelling bij de klant thuis af. Die dienst is er voor heel Arendonk, maar ook in de aangrenzende straten en wijken van Oud-Turnhout en Retie. Dit geldt alleen op weekdagen, wanneer de bakkerij open is: op dinsdag, woensdag en donderdag. We rekenen 10 cent voor de extra service, ongeacht de grootte van de bestelling”, aldus de bedrijfsleider van Bakkerij Van Ostaede.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.