Haal het maximum uit het ijsseizoen

Een lekker ijsje tovert een glimlach op ieders gezicht. Daar wil je natuurlijk graag aan bijdragen, maar ijs bereiden is niet zo eenvoudig. Heb je er voldoende tijd voor? Ook tijdens de piekperiodes? Beschik je over de nodige technische apparatuur en kennis? Debic geeft je graag enkele tips voor het komende ijsseizoen.

IJs bewaren & serveren

Werk jij met een traditionele open schepijsvitrine?

  • Laat het ijs in de shockvriezer snel bevriezen tot een kerntempera-tuur van -18 °C en bewaar het ijs vervolgens op -20 °C.
  • .Stel de vitrine in op -14 °C.
  • Bewaar het ijs één nacht op -16 °C alvorens het in de vitrine te plaatsen. Dat ijs kan je langer bewaren dan in een pozzetti.
  • Dek het ijs elke dag na sluiting af en bewaar het op een koudere temperatuur.
  • Het ijs harder maken hoeft niet, maar indien gewenst, kan je 5 à 10% gepasteuriseerde UHT-melk toevoegen aan de mix.
  • Wil je het ijs meteen verkopen? Zet het dan rechtstreeks in de vitrine.

Wil je het ijs meteen van de ijsmachine in de vitrine plaatsen? Dan is een pozzetti de beste bewaarmethode.

  • Stel de pozzetti in op -11 à -12 °C.
  • Dit schepijs geeft de beste versbeleving.
  • Voor de beste smaak en romigheid moet je het ijs binnen de drie dagen verkopen.

Tijd is geld. Welke oplossing is er voor jou?

Heerlijk en kwalitatief ijs bereiden, vraagt wel wat tijd: recepturen be-rekenen, ingrediënten afwegen, rijpen, enzovoort. Vooral het pasteu-risatieproces is tijdrovend. Tijd die je voor heel wat andere zaken zou kunnen gebruiken, zeker in drukke tijden wanneer iedereen wel een ijsje wilt. Een normaal ijsproductieproces omvat acht stappen. Met de Debic Room IJsscoopmix kun je vijf van die stappen overslaan. Je voegt een smaak toe en draait het ijs af, want met deze kant-en-klare basismix is pasteuriseren niet meer nodig!

Onze mix levert je per jaar 4.800 bollen extra op. Als je een bolletje ijs verkoopt aan 1,30 euro, dan is de rekening snel gemaakt. Dankzij onze kant-en-klare basismix moet je niet meer investeren in een pas-teurisator.

De vereisten van een kant-en-klare basismix

Voor lekker ijs heb je een basismix nodig die beantwoordt aan de strengste eisen:

  • Een vloeibare basismix zonder kleur- of smaakstoffen waar je zelf smaken aan kunt toevoegen.
  • Zuivelingrediënten van topkwaliteit, zoals room en melk.
  • Een gebalanceerde suikerverhouding voor een perfecte zoetkracht en schepbaarheid.
  • Een gehomogeniseerde mix met kleine vetbolletjes waardoor het ijs goed luchtinslag behoudt.

Het ijs dat je maakt met de Debic Room Ijsscoopmix voloet aan al deze eisen. Meer nog, je kan het ijs tot één jaar lang bewaren op minimaal -20°C. Daarvoor moet je het vers gedraaide ijs wel eerstsnel in de shockvriezer invriezen tot een kerntemperatuur van mini-maal -18 °C.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.