Wereldkampioenschap bakkerij op Sirha Europain: Taiwan wint

Onze verslaggever bezocht de Parijse vakbeurs en noteerde alvast de winnaars van daar gehouden wedstrijden. Inzake het wereldkampioenschap bakkerij ging de eerste prijs naar Taiwan. Chinees Taipei (Taiwan) is wereldkampioen bakkerij! Nederland eindigt tweede en Noorwegen vervolledigde het podium.

Olivier Penet Mouscron (op de foto samen met een Finse collega) had de eer om namens ons land te jureren op de Coupe du Monde de la Boulangerie. “Het doet me plezier dat er veel jonge en vrouwelijke bakkers deelnemen aan deze wedstrijd. Het niveau ligt hoog met een mix van klassieke producten en inventieve creaties. De jury bestaat enkel uit vaklui uit niet-deelnemende landen. Ik hoop dus dat ons land bij een volgende editie geen jurylid hoeft af te vaardigen, maar zelf aan de wedstrijdtafel kan plaatsnemen!”

Coupe du Monde de la Pâtisserie

Inzake het wereldkamioenschap patisserie (Coupe du Monde de la Pâtisserie) kennen we nu de resultaten van de Europese voorselectie. De eigenlijke wedstrijd wordt later op het jaar in Lyon gehouden. In de preselectie eindigde het Verenigd Koninkrijk als eerste, Zweden en Denemarken volgden als tweede en derde!

Ploeg UK

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.