Sirha/Europain promoot innovaties en de nieuwste trends in brood- en banketwereld

De beurs Sirha/Europain in Parijs (26 – 29 maart 2022) toont tal van nieuwigheden die in de sectie Sweet Creations zijn ondergebracht. Hier vind je alle spelers uit de patisseriesector, de innovaties presenteren, zowel aan de kant van de exposanten als aan die van de chefs die zich inzetten om steeds meer verantwoord gebak naar hun klanten te brengen. Naast de masterclasses, workshops en rondetafels die op de verschillende podia worden voorgesteld, zal de vakbeurs ook opnieuw de European Pastry Cup verwelkomen.

Nast die Pastry Cup zal ook voor het eerst het Franse selectie-evenement voor de World Pastry Cup op Europain plaatsvinden, waarvan de grote finale zich in januari 2023 zal ontplooien in het kader van de vakbeurs Sirha Lyon.

Recente evoluties in onze levensstijl en eetgewoonten hebben veranderingen teweeggebracht in de bakkerij- en banketbakkerijsector die zich heeft moeten aanpassen aan deze nieuwe eisen.
Deskundigen zullen deelnemen aan het Sirha Europain Forum om hun oplossingen te delen met het oog op de huidige ontwikkelingen in de banketbakkerij: – Inzicht in chocolade-etiketten
Blaise Desbordes (Max Havelaar), Sylvia Touboulic Barreteau (La Mie Caline)

 • Welke suiker voor welke toepassingen? Luc Baudin (Chocolaterie La Mutinerie), Cyril Gaidella (Zest), Philippe Reiser (Cultures Sucre)
 • – Volatiliteit van de grondstofprijzen Benjamin Bichon (Coöperatie La Tricherie), Virginie Ciesla-Maudet (Assertis)

EUROPAIN.COM: EEN PODIUM OM VAN TE WATERTANDEN


Het podium richt zich vooral op bakkerij- en banketbakkerijvaardigheden en technieken. Op de Bakery-Snack food Stagezie je allerlei zoete demonstraties van onmisbare producten die in bakkerijen te vinden zijn, waaronder:

 • Chausson aux pommes’ – Rémi Bouiller (Kreme)
 • Koekjesbrioche met inzet van witte chocolade – Yasmine Moussouni (Chez Meunier)
 • Galette des rois – Lionel Bonnamy (La Fabrique aux gourmandises)
 • Brioche van chocolade en sinaasappelbladerdeeg
  Mathieu Pulicani (Boulangerie Bacillus)
 • Kouign-amann” – Victoire Christine (Bo&Mie)
 • Madeleine – Gwendal Pecher (Clem & Gwen, Clichy)
 • Canelé – Joël Defives (Boulangerie Baptiste)
 • Saint-Honoré, Alban Kuntz (Maison Kuntz)

PODIUM OM TE BEGRIJPEN

Voor de eerste keer op het Sweet Creations podium, stelt Sirha Europain de Thuriès-workshops voor, Zaterdag 26 maart, op de eerste dag van de beurs. Een hybride evenement waar chefs, experts en voedingsdeskundigen van gedachten wisselen over een product of een vrij onderwerp. Chocolade, alternatieve suikers, veganistisch, additieven-vrij … zijn enkele van onderwerpen die aan bod zullen komen, in het bijzonder door Florian Grad (Pâtisserie Florian Grad), Quentin Lechat (Royal Monceau), Marie Simon (Pâtisserie Marie Simon), en Johanna Le Pape. Tijdens de drie resterende dagen van de beurs, zal dit podium vrouwelijke topprofessionals verwelkomen, waaronder Tess Evans-Mialet (Le Clarence), Vittoria Nardone (Mosuke), Anne Coruble (Peninsula).

Met een resoluut modern programma, wil Sirha Europain het groeiende belang van vrouwen in de banketbakkerswereld. Creatief en strijdlustig, de nieuwe generatie van Franse vrouwelijke patissiers zijn hun plaats in een door mannen gedomineerde omgeving en zullen hun talent en creativiteit tonen op de Sirha Europain beurs.

EEN PODIUM OM TE VERRASSEN


Het podium Sweet Creations zal ook plaats bieden aan selectie evenementen voor de wereldbeker patisserie, de toonaangevende wedstrijd voor alle professionals in het vak. Twee hoogtepunten die u niet mag missen:

De European Pastry Cup (maandag 28 maart), waarin waarin Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Zweden gedurende 5 uur hun vaardigheden zullen tonen, onder het erevoorzitterschap van François Perret (Ritz) en in aanwezigheid van het Italiaanse team, de huidige titularissen van de titel.

De Franse selectiewedstrijd voor de wereldbeker patisserie World Cup (dinsdag 29 maart), waaraan 4 jonge Franse banketbakkers zullen strijden in de categorie chocolade en 3 andere in de categorie suiker. Na deze proeven zal uit elke categorie een deelnemer
worden gekozen om het Franse team te vervoegen voor de volgende finale van de wereldbeker patisserie, die wordt gehouden in het kader van Sirha Lyon, 20-21 januari 2023.

26-29 MAART 2022, SIRHA EUROPAIN – DE INTERNATIONALE BAKKERIJ VAKBEURS TER PROMOTIE VAN DE FRANSE KNOW-HOW

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.