Wetters brood, gebakken in de bakkerij Van Imschoot, verdwijnt … Carla stopt ermee!

Na 108 jaar heeft Bakkerij Van Imschoot in Wetteren haar laatste ‘Wetters brood’ verkocht. De familiebakkerij, bekend om haar op steen gebakken brood dat met reuzel wordt gekneed, won aan populariteit en de lekkernij werd zelfs in steden als Gent en Brussel herkend.

Carla Van Imschoot (63) en haar man Rudy Gryp (67) sluiten de deuren van de bakkerij, omdat er geen opvolger is. Daarmee verdwijnt een traditioneel huis van meer dan een eeuw! Er komt een einde aan het bakkerserfgoed van de familie Van Imschoot!

Wetters brood

De bakkerij werd in 1915 opgericht door Octaaf Van Imschoot en zijn vrouw Sylvie De Clercq. Octaaf introduceerde een nieuw concept van brood bakken op steen, waarbij margarine en broodverbeteraars werden vermeden en in plaats daarvan reuzel werd gebruikt, wat het brood een aparte smaak gaf. Het Wetters brood werd een hit, en Octaaf verdeelde het op grote schaal in de regio, waaronder naar boerderijen rondom Gent. Met bakfiets of paard en kaar gebeurde de belevering van het Wetters brood in de wijde omgeving.

Carla

Drie van de vier kinderen van Octaaf en Sylvie traden in de voetsporen van hun ouders, en Carla nam de bakkerij over in 1989. Haar man Rudy, een elektrotechnicus, kwam bij het bedrijf na hun huwelijk in 1991. Twee jaar geleden ging Rudy met pensioen en nu heeft Carla besloten om de bakkerij ook te sluiten. Het einde van Bakkerij Van Imschoot betekent het einde van een tijdperk voor deze gerenommeerde en gekoesterde traditie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.