Winnaars Südback bekend: Belgische Corman is er een van!

De talrijke juryleden
The jury for the Trend Award, from left to right. Falk Steins (Editor-in-Chief, BÄKO-magazin), Reinald Wolf (Editor, Allgemeine BäckerZeitung), Karin Becker (Officer Manager of the Regional Association of Guilds of Baden-Württemberg Confectioners), Jean-Pierre Nachtsheim (BÄKO Head Office, Authorised Officer, Head of the Machines and Equipment Department), Brigitte Ewald (Former Head of the Academy of the German Bakery Trade – Württemberg Bakers’ College, Stuttgart), Jochen Baier (Master Baker and Confectioner, World Baker of the Year in 2018), Ricarda Warth (Messe Stuttgart), Prof. Michael Kleinert (Chairman of the Jury, Head of the Institute for Food and Beverage Innovation (ILGI)), Ulrike Sailer-Keil (Sales Manager and partner in Bäckerei Konditorei Sailer GmbH), Frank Sautter (Graduate Theologian, Managing Director of the Württemberg Regional Association of Bakers’ Guilds and Managing Director of the Baden-Württemberg Millers’ Association), Andreas Kofler (former Managing Director of the Württemberg Regional Association of Bakers’ Guilds) (COPYRIGHT MESSE STUTTGART)

De winnende projecten voor Südback 2019 werden gekozen. Bij deze gerenommeerde vakprijs voor de bakkerij- en banketbakkerijsector domineerden vier bedrijven uit de meer dan 60 top-kwaliteitsinzendingen die werden ontvangen.

In de categorie Marketing, Verkoop en Organisatie gaat de südback Trend Award naar Renosan Chemie & Technik GmbH. De ontwikkelde Renocheck hygiëneapplicatie en het e-learning portaal helpen levensmiddelenbedrijven bij het implementeren en naleven van de hygiënenormen. De cloud-gebaseerde applicatie is speciaal ontwikkeld voor bakkerijen en banketbakkerijen en vergemakkelijkt de digitale transformatie van analoge processen. Veel taken en structuren zoals hygiënemanagement, reinigingsplannen, hygiënetrainingen, certificaten, etc. kunnen eenvoudig en kosteneffectief online worden geïmplementeerd en beheerd.

Corman

Corman SA wint de südback Trend Award in de categorie Grondstoffen & Gemak voor ‘s werelds eerste bladerdeegboterblok ‘Beurre Noisette’. De Belgische boterspecialist belooft een eenvoudige verwerking en eenvoudige verwerking van het deeg door buitengewone plasticiteit, constante kwaliteit en een identieke smaak gedurende het hele jaar.
De natuurlijke smaak van het bladerdeegboterblok is gebaseerd op een recept zonder toegevoegde aroma’s en wordt bereikt door gecontroleerd bakken.

Atmos

De winnaar van de südback Trend Award dit jaar in de categorie Technologie is Atmos Anlagenbau GmbH. Artisan 4.0, een specifiek klimaatregelingssysteem dat door sensoren wordt aangestuurd, regelt en optimaliseert op productgerichte basis de klimatologische omstandigheden tijdens de productie in bakkerijen en een groot aantal levensmiddelenbedrijven. De temperatuur, luchtvochtigheid, druk, massa of stroming kunnen voor en na het bakken precies worden geregeld en gecontroleerd. De innovatieve aspecten zijn data-afhankelijk gereguleerde en procesgeoptimaliseerde toevoer van verse lucht en aërosolen en het niet gebruiken van chemische additieven. Ook de hygiëne en werkomstandigheden worden veel beter door de processen.

Speciale prijs

De speciale prijs gaat dit jaar naar Konzeptwerkstatt Merge GmbH & Co. KG voor haar premium broodconcept. Het concept “Mijn brood. Jouw brood” werd in samenwerking met het bedrijf Hellmich geformuleerd en voldoet aan de individuele smaakbeleving van klanten: gebruikers kunnen hun eigen brood maken met geselecteerde premium ingrediënten.
De modernste technologie (bijv. “TEIGHUMIDOR®”) systematiseert het proces op het verkooppunt om effectieve verkooptransacties mogelijk te maken.

Eisen

De producten die meedingen naar de südback Trend Award mogen niet langer dan een jaar op de markt zijn. Naast criteria als functionaliteit, design en bedrijfszekerheid was de beslissing van de jury gebaseerd op andere factoren, zoals economische efficiëntie en milieuvriendelijkheid. Alle winnende producten zijn te zien op de beurs.

De wedstrijd voor de südback Trend Award werd in 2019 voor de twaalfde keer gehouden. De prijs zal worden uitgereikt tijdens de officiële opening van de beurs in het Bakers’ Trend Forum in de Alfred Kärcher Hall (hal 8) op zaterdag om 09.30 uur.

Wie nieuwe producten, actuele trends en innovaties in de bakkerijsector van dichtbij wil ervaren, kan het zich dit jaar niet veroorloven om südback, de vakbeurs voor de bakkerij- en banketbakkerijsector, te missen. De Trend Award is sinds 2002 een integraal onderdeel van südback: het is een belangrijke onderscheiding voor productontwikkelaars, innovatieve uitvinders en creatieve talenten in de branche.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator