World Chocolate Masters: uitgesteld met één jaar

De World Chocolate Masters competitie is met een jaar uitgesteld tot het seizoen 2021-2022. Dit is te wijten aan de coronacrisis. Afhankelijk van de landen en regio’s vinden de voorbereidingen plaats tussen 21 maart 2021 en februari 2022. De wereldfinale voor alle landen samen vindt plaats in oktober 2022 in Parijs.

World Chcolate masters ss EMG = Evolution Media Group

De coronacrisis heeft de organisatie van de World Masters of Chocolate (WCM) er toe aangezet om de data van de beroemde chocoladewedstrijd te wijzigen. De chocolatiers voelen iedere dag de gevolgen van de coronacrisis. De start van de ‘Nationale Selecties’ begint in maart 2021 en loopt tot begin 2022, waarna de ‘Wereldfinale’ in oktober 2022 in Parijs wordt gehouden. Deze nieuwe tijdslijn moet de deelnemers in staat stellen zich volledig te richten op het herstel van hun bedrijf.

Reden voor het uitstel

De organisatie verklaart zich: “We willen al onze deelnemers de tijd geven om weer aan het werk te gaan in de komende weken en maanden.”We staan naast onze ambachtslieden en chocolatiers in deze ongekende en moeilijke tijden. Er kan geen sprake zijn van een chocoladefeest, wanneer chefs over de hele wereld al hun energie nodig hebben om hun bedrijf te laten overleven. We hebben activiteiten opgezet om het bedrijfsleven te helpen en te versterken, en we zullen de komende maanden meer ondersteunende initiatieven plannen.”

Het immersieve WCM Bootcamp voor alle finalisten wordt gehouden in maart ’22. Gast van dit Boocamp is de Chocolate Academy™ Centre in Montreal, Canada. Daar zullen alle finalisten voor het eerst bijeenkomen. Gedurende drie dagen worden ze ondergedompeld in inspirerende sessies om zich voor te bereiden op de World Final.

De finale: oktober 2022 in Parijs

De WCM-wereldfinale vindt plaats in oktober 2022 in Parijs, Frankrijk. De exacte locatie zal voor het einde van dit jaar (2020) bekend worden gemaakt.

Het thema blijft hetzelfde: #TMRW _TASTES _LOOKS _FEELS _LIKE. Wat morgen zal smaken en met alle andere zintuigen kan worden ervaren, … Dit thema vormt de uitdaging voor opkomende en getalenteerde professionals in de bakkerij-, chocolade- en horecasector. Wie kan de professionele jury overtuigen?

Hiermee nodigt de organisatie de deelnemers uit om het “chocoladegeluk van morgen” te bedenken, opnieuw uit te vinden en vorm te geven. Volgens sommigen nadert de wereld het einde van een tijdperk, terwijl anderen dit zien als het begin van een nieuwe, rooskleurige toekomst. Die dualiteit inspireerde de organisatie om voor dit thema te kiezen. #TMRW_TASTES_LOOKS_FEELS_LIKE .

Nieuwe kandidaten

Denk je dat je hebt wat er nodig is om de culinaire wereld te veroveren? Meld je dan nu aan voor de 8e editie van de World Chocolate Masters. En breng je culinaire carrière, professionele connecties en gastronomische inzichten naar nieuwe hoogten op het grootste chocoladepodium van de planeet.

https://www.worldchocolatemasters.com/apply

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.