Vilvoorde dreigt ijssalon Negrita te verliezen?

Het ijssalon Negrita op de Grote Markt in Vilvoorde is een echt instituut. Negrita bestaat al 130 jaar. Eerst als crèmewagen en in 1938 werd in Mechelen een winkeltje geopend. In 1959 kwam er een filiaal in Vilvoorde. Dit beroemde ijssalon is nu te koop.

Pascale D’Haene (58) en Luc De Baerdemaeker (62) staan al respectievelijk 43 en 30 jaar achter de toog van Negrita. Pascale’s grootouders richtten het bedrijf op. De ouders namen ‘even’ de fakkel over. Maar op 15-jarige leeftijd was Pascale al aan de in de winkel te vinden. Later kwam Luc haar vervoegen. Nu begint de gezondheid echter door te wegen. Vandaar ook hun gezamenlijke beslissing om het bedrijf te verkopen.

Eigen recepten en bereidingen


Van karamel en advocaat tot jam en meringue: Alles wordt in eigen huis bereid. Net als de ijstaarten en kerststonken en natuurlijk ook al het andere ijs. “Alleen grondstoffen komen hier binnen.”

Vanille en mokka


Het is iets heel bijzonders dat Negrita als ijssalon zijn assortiment beperkt tot twee soorten. U vindt alleen ijscoupes op basis van vanille en mokka. Het originele recept is kort na de oorlog hier gekomen via een Amerikaanse soldaat. En tot op vandaag is dat hetzelfde gebleven.

Pascale en LUC hopen een niuewe uitbater te vinden die in hun bedrijfsfilosofie gelooft en het bedrijf wil kopen. “Heel Vilvoorde zou blij zijn!”