Bakkerij Nijs na 101 jaar uit handen familie

De Betekomse bakkerij Nijs neemt na 101 jaar familiegeschiedenis een andere wending. Nijs verdwijnt als naam en bakkerij Van Praet uit Rotselaar neemt het bedrijf over. Voor de familie Van Praet een ideale gelegenheid om een tweede winkel te openen.

Nijs werd vier generaties lang van vader op zoon doorgegeven, ongeveer 101 jaar lang. De huidige generatie Kris Nijs (51) en Ingrid Janssens (51) hadden geen opvolgers in eigen familie, maar ze wilden na 24 jaar met het bedrijf stoppen en een andere richting uitgaan. Kris kiest voor het onderwijs. Daar wil hij zijn ervaring doorgeven. Vanaf september stat hij voor de klas bij Syntra in Haasrode.

Bakkerij Van Praet

Geert Van Praet (37) en Ann Bosmans (39) zijn dan weer gelukkig met deze wending. Vooral door de wijziging van het verkeer in hun eigen straat hadden ze al uitgekeken naar een tweede locatie. “Ons doel is ervoor te zorgen dat het bedrijf blijft bestaan en groeit.” Bakkerij Van Praet opende in 2016 haar deuren in Rotselaar en dat was meteen een succes. “We willen verder groeien en uitbreiden. We zijn dan ook erg blij dat we het bedrijf van bakkerij Nijs kunnen overnemen, omdat ze een gevestigde waarde zijn van Betekom”, zegt het echtpaar uit Rotselaar.

Nog een warme bakkerij

Nijs blijft dus een warme bakkerij. Bovendien geeft Kris Nijs zijn kennis en ervaring door. Denken we maar aan de koekjestaarten, een traditie van 101 jaar our. Met Geert Van Praet kunnen de klanten op continuïteit rekenen. De nieuwe bakkerij van Van Praet zal ook lactosevrij brood, sandwiches en pistolen blijven aanbieden.

Ingrid blijft ook meewerken in de nieuwe bakkerij van Van Praet. “Samen met Martine, die ook in de winkel staat nemen we deze job voor onze rekening. Vaste klanten zullen mevrouw Nijs zdus eker weer zien.

Ingrid en Kris vertrekken officieel op 28 augustus en Geert en Ann openen de nieuwe bakkerij Van Praet op 10 september.