Brood van oud brood: Jumbo pakt ermee uit tijdens week zonder verspilling

Aan het begin van de verspillingvrije week introduceren de jumbo-supermarkten het concept “brood van brood”. In dit concept gebruikt Jumbo retourbrood om elke dag nieuw vers brood te bakken.
Jumbo introduceert het “brood van brood” concept…

In eerste instantie is het een wit brood en een volkoren brood van het huis merk Jumbo. Met dit pilootproject wil Jumbo het afval in haar keten verder terugdringen. De supermarktketen denkt erover om het uit te breiden naar andere soorten brood. Daarnaast biedt Jumbo advies en informatie in haar winkels, en niet alleen tijdens de ” verspillingsvrije week” om klanten op een duurzame weg te zetten.


Het oude bakprincipe

Het maken van nieuw brood met oud brood is een oud bakprincipe, dat Jumbo samen met zijn bakkers nieuw leven inblaast. Het voorverpakte witte en volkorenbrood dat terugkomt uit de winkels wordt geplet, er wordt water en zuurdesem aan toegevoegd en vervolgens wordt er een deeg gemaakt in speciale ketels. Dit deeg wordt gebruikt als ingrediënt voor dit brood van brood.

Straks nog andere broden?

“Wij van Jumbo zijn trots op de introductie van dit concept”, zegt Olaf de Boer, verkoopdirecteur. “Niet alleen omdat het een mooi traditioneel product is met een rijke smaak, maar ook omdat het voldoet aan ons doel om voedselverspilling verder terug te dringen. Naast ons intelligente bestelproces, dat ons in staat stelt de te verkopen hoeveelheden te voorspellen op basis van de kassagegevens, willen we met “Brood van brood” de strijd tegen de broodverspilling voortzetten. Als onze klanten het accepteren, breiden we dit bakprincipe uit naar andere soorten brood.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.