In Gent vragen ze bekende Gentenaars naar hun favoriete bakker

In de regionale editie van het Nieuwsblad, De Gentenaar, vertellen een aantal bekende Gentenaars over hun lekkerste koffiekoeken, maar eigenlijk over heel veel meer. Over hun jeugd en alle culinaire herinneringen die met brood en gebak te maken hebben. Enkele getuigenissen:

“Op mijn verjaardag een donut van Frimout”

Illustrator en cartoonist Eva Mouton vertelt over haar culinaire ervaringen met brood en banket.

Voor donuts mag je Eva Mouton altijd bellen en voor de vegan donuts van bak­kerij Frimout op de Zwijn­aardsesteenweg rijdt ze graag een blokje om. “Mijn favoriet is ongetwijfeld een donut van bij Bakkerij Frimout”

“Geen vaste bakker meer”

De Gentse komiek Lukas Lelie heeft beslist wat met koffiekoeken. Zijn vuistregel is dezelfde als bij de gewone koeken: als er maar chocolade op ligt. Lelie’s lievelingskoek is dan ook de dubbele chocoladekoek, met chocoladestrookjes binnenin én een laag opgesteven chocolade erbovenop. Een favoriete bakker kan hij evenwel niet aanduiden.

“Bakkerij Coertjens in de Burgstraat.

Karel Van Keymeulen, gepensioneerd journalist van De Gentenaar was vroeger gek op de poche crème, met een vulling van gele banketbakkersroom. Hij kocht die bij de legendarische bakkerij Bloch. Toen die stopte bleef hij verweesd achter. Vandaag is zijn favoriete adres bakkerij Coertjens in de Burgstraat. Daar voldoet men nog altijd aan voorwaarde nummer één voor een lekkere koffiekoek: het papieren zakje waar de koffiekoeken in steken, moet vetvlekjes vertonen tegen dat ik thuis ben.”