Bakkerij Desmedt in Oostende wil graag titel ‘Beste Bakker van Vlaanderen’

In november 2020 werd het 75-jarig bestaan van bakkerij Desmedt in de Stuiverstraat in Oostende gevierd. Vandaag staan Steve Desmedt (54) en zijn vrouw Nancy Stangé (54) als derde generatie aan het roer van deze bakkerij. In zijn carrière behaalde Steve heel wat prijzen. Nu de wedstrijd de Beste Bakker van Vlaanderen loopt, is hij opnieuw gebeten door die wedstrijdmicrobe. Hij zou heel graag winnen.

Op 11 november 1945, kort na de Tweede Wereldoorlog, openden George Desmedt en zijn vrouw Albertine Legge een bakkerij in de Stuiverstraat in Oostende. Zijn zoon Jean-Pierre werd al snel meegesleept in de bakkerijgekte en ging ook in de winkel werken. In 1969 namen hij en zijn vrouw Frieda de zaak over. “We bleven de zaak ontwikkelen en konden in 1983 zelfs een tweede winkel openen in de Stuiverstraat. Later kwam mijn zoon Steve in de zaak samen met zijn vrouw Nancy”, vertelt Jean-Pierre.

Wereldbeker

Als jonge gast was Steve eigenlijk niet zo gebeten door de bakkerijstiel. Hij hield meer van zwemmen. Toen hij eenmaal als bakker actief was, heeft hij die competitieve mentaliteit uit zijn zwemperiode in het bakkersvak binnengebracht. Hij streefde ernaar de beste te zijn, en dat leverde hem vele onderscheidingen op. “In 2004 werd ik voor de eerste keer Belgisch Kampioen Bakken,” zegt Steve. “Dat gaf me een boost. Vervolgens nam ik deel aan het internationale wereldkampioenschap in Parijs in 2005. Ik schopte het tot de finale, maar greep met de vierde plaats net naast het podium. In 2011 werd ik voor de tweede keer Belgisch kampioen met daarbij opnieuw een ticket voor de wereldbeker, deze keer in Lyon.” In 2013 werd Steve Europees kampioen in Nantes.

“Omdat ik mijn vader zo graag zie, maar ook voor mij persoonlijk zou ik het enorm fijn vinden om de prijs van Beste Bakker van Vlaanderen in de wacht te slepen.Ik zou dankbaar zijn , jegens de vorige generaties, maar ook ten opzichte van mijn personeel, die ik bijzonder apprecieer voor hun dagdagelijkse inzet!”, aldus Steve Desmedt

(Wie meer wil weten over deze bijzondere bakkersfamilie, kan hier verder lezen.)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.