224 kilo chocoladen figuurtjes gaan via Twerk naar het goede doel in Herentals

Het chocoladeatelier van de vzw Twerk in Herentals heeft een drukke periode achter de rug. Via een speciale webwinkel konden mensen grote dozen chocoladefiguren kopen en tegelijk schenken aan het goede doel. In veertien dagen tijd verkocht Twerk drie ton chocoladefiguren van Sinterklaas en Sint-Piet aan particulieren. Zij konden de snoepjes bestellen in dozen van een kilo, met de mogelijkheid om een soortgelijke doos aan een goed doel te schenken. Met succes, de anti-armoedeorganisatie De Dorpel in Herental ontving 134 kilo en de Voedselbank nog eens 90 kilo.

Twerk is een atelier waar mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) onder aangepaste omstandigheden chocoladeproducten kunnen maken. Als verkoopactie voor de kerstdagen bood de vzw een zogenaamde stockverkoop aan van vierduizend dozen chocoladefiguren van Sinterklaas en zijn Pieten aan lage prijzen……..

Klanten konden ook van de gelegenheid gebruik maken om dozen vol producten te doneren aan een goed doel. Ze hadden keuze tussen De Dorpel, een organisatie voor mensen in armoede in Herentals, of de Voedselbank. De mogelijkheid werd geboden om één kilo te bestellen en met een opleg kon je een soortgelijke doos aan een goed doel schenken.

“Iedereen die doneert is even Sinterklaas”, stelde Twerk. De Sintershop was open van 24 november tot en met 6 december. Deze actie was duidelijk een succes. Het chocoladeatelier verkocht in twee weken tijd 3 ton Sint en Piet chocoladefiguren aan particulieren. De vzw De Dorpel in Herental ontving 134 kg en de Voedselbank 90 kg. Deze laatsten zijn zeer tevreden, maar voor De Dorpel was dit meer chocolade dan die organisatie nodig had voor haar doelgroep.

Daarom schonk de Dorpel een deel van de ontvangen pakketten aan de Sociale Kruidenier en vzw De Fakkel, die ze op hun beurt verdeelden onder de Herentalse behoeftigen. De rest ging naar de Voedselbank.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.