KLAAR VOOR DE TOEKOMST MET ZUIVELVRIJE CHOCOLADE VAN CALLEBAUT

Nu onze gezondheid, het klimaat en de aarde overal ter wereld het middelpunt van het gesprek vormen, denken velen van ons opnieuw na over hoe we beter kunnen leven, eten, produceren en consumeren. Dat geldt ook in onze sector. Consumenten vragen steeds vaker naar vegan of zuivelvrije producten. Om chocolatiers, bakkers en patissiers bij die vraag te ondersteunen, lanceert Callebaut de chocoladelijn NXT: een assortiment dat inspeelt op de consumentenbehoeften van de toekomst

We lezen het wel vaker in de krant: de centennials domineren de komende jaren de wereldmarkt. Maar wie is die groep? De centennials, ook wel bekend als generatie Z, zijn geboren tussen 1995 en 2010. Ze hechten veel belang aan het verkleinen van hun voetafdruk, kennen steeds beter de gezondheidsvoordelen van plantaardige voeding en keren producten van dierlijke oorsprong vaker de rug toe. Maar naast zuivelvrij staan organische en producten met minder suiker ook op het verlanglijstje van de nieuwe consument. NXT zuivelvrije chocolade is de eerste chocolade die op die eisen ingaat: genot zonder compromis maar met de garantie dat alle ingrediënten 100% plantaardig zijn, zonder een spoor van zuivel.

Het romigste alternatief voor melkchocolade

NXT zuivelvrije melkchocolade is niet alleen rijk aan cacao, maar net zo romig en lekker als traditionele melkchocolade, maar dan zonder sporen van melk. Melk is vervangen door een 100% plantaardig alternatief: chufa, een knolletje dat groeit tussen de wortels van de plant Cyperus esculentus, die in het Middellandse Zeegebied voorkomt.

Na de oogst worden de knolletjes gedroogd en gemalen en gebruikt als een lekkere en romige melkvervanger, rijk aan vezels en vrij van allergenen. Chufa wordt ook gebruikt om de heerlijke en voedzame horchata te bereiden, een populaire melkachtige Spaanse drank.

Zuivelvrije pure chocolade

NXT zuivelvrije pure chocolade heeft een uitgebalanceerde smaak met intense impressies van cacao en een zweem van rode vruchten. Het is de perfecte chocolade om zo te eten of om te mengen en smaak te geven aan veganistische chocolademousse, crémeux, ijs en zoveel meer. Francisco Moreira van de Chocolate Academy België: “De veganistische scène is nu relevanter dan ooit voor patissiers en chocolatiers. De klanten vragen naar dit soort producten en het is aan ons om daarop in te spelen en gebak en pralines voor te stellen die aan de verwachtingen voldoen. Veganistisch gebak en veganistische chocolade moeten goed zijn. Het is onze uitdaging om die creaties uniek en even lekker te maken! Met dat in gedachten hebben we een receptenboekje ontwikkeld om ambachtslui en chef-koks te helpen bij hun plantaardige reis.”

Informatie- en receptengidsen helpen je op weg

De gratis informatiegids van Callebaut is jouw introductie tot veganistisch en zuivelvrij. Hier vind je de kennis en handige instrumenten om je keuken te organiseren. Van schoonmaken tot opslag van ingrediënten: hun chefs hebben een visuele gids samengesteld met eenvoudige basisregels voor het maken van zuivelvrije en veganistische producten.

En ook hun tweede boekje is gratis: de inspiratiegids biedt je toe gang tot een schat aan geteste, werkende en overheerlijke veganistische recepten: van verschillende soorten ganaches, tot mousses en glazuren. Met veganistische ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn en die uitvoerig zijn getest door de chef-koks van Callebaut.

Meer info: www.callebaut.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.