50 video’s over banketbakken met Cees Holtkamp en herziene uitgave van zijn boek

Patissier Cees Holtkamp legt samen met kleindochter Stella in zo’n 50 filmpjes op overzichtelijke wijze uit hoe je allerhande lekkernijen maakt, van ‘een appeltaart die nooit kan mislukken’ tot chipolatapudding en cantuccini amandelkoekjes. Dit is een aanwinst voor het Nederlandstalig publiek. Zijn boek “De Banketbakker” is trouwens ook herzien en opnieuw verschenen, met enkele nieuwe foto’s en recepten.

Toen Cees Holtkamp in 2002 zijn patisserie aan zijn schoonzoon en dochter overdroeg, is hij begonnen met het schrijven van een Banketbakkersboek. Alle patisserie recepten zijn aangepast zodat die ook eenvoudig thuis te maken zijn. Zijn schoonzoon Nico en dochter Angela Holtkamp die vandaag de winkel op de Amsterdamse Vijzelgracht runnen, vertellen: “Opa Cees heeft ook alles eindeloos proefgebakken in zijn keukentje boven de zaak totdat alle recepten perfect na te maken zijn. Dit heeft geresulteerd in het boek “de Banketbakker“ een bestseller die momenteel al aan de 9e druk toe is!”

Eigen Foodtube-kanaal

Als aanvulling hierop heeft hij in samenwerking met Ronald Hoeben, culinair fotograaf en journalist, een aantal filmpjes op Foodtube gezet, waar hij zijn eigen videokanaal heeft. Geassisteerd door kleindochter Stella, legt hij een aantal recepten uit en bakt ze voor de camera.

Nieuwe herziene uitgave “De banketbakker”

Na (bijna) tien jaar is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. In deze herziene uitgave niet alleen nieuwe fotografie, maar ook een aantal nieuwe recepten.

Zie ook patisserieholtkamp.nl /nl/opa-cees voor de video’s.

Cees Holtkamp & Jonah Freud,

De Banketbakker, 324 blz. € 35


Beelden: patisserieholtkamp.nl