Lokaal brood bij bakkerij Philippe:”Van akker tot bakker: dat is onze slagzin.”

Knocks Polder Brood is een grote hit bij bakkerij Philippe in Westkapelle. Het brood wordt gemaakt van Zwinpoldertarwe, die wordt verwerkt door een molenaar in het binnenland. De slogan “koop lokaal” die tijdens de coronacrisis gold, is hier van toepassing en slaat ook erg aan.

Het brood ligt sinds enkele weken in de schappen van bakkerij Philippe’ in Westkapelle. Het gaat om een samenwerking tussen landbouwer Bart Lanckriet uit het Zwin en bakkerij Philippe. Bakker Kristof Van Haecke runt zijn zaak samen met zijn vrouw Carline Note en hun zoon Maxim. Bakker Kristof koos voor een lokaal verhaal dat zowel de consument als de hele productieketen ten goede zou komen. “Het is een verhaal waar iedereen wint. De landbouwer ontvangt meer voor zijn tarwe en het milieu is er ook bij gebaat. Anders komt het graan vaak uit het Oostblok of zelfs uit Canada. Dit lokale graan is veel milieuvriendelijker! En de smaak is ook anders: het polderbrood is geproduceerd met specifieke tarwe, een Duitse variëteit. Heel smaakvol!”

Lokaler kan niet

Baker Kristof merkt op dat de lokale aankopen sinds het begin van de Coronacrisis pieken. “Mensen zijn zich ervan bewust. Ze zijn meer geneigd om naar de plaatselijke bakker of slager te gaan en lokale producten te kopen in plaats van naar de supermarkt te stappen”, zegt hij. “Het is meestal de bedoeling om de detailhandel te ondersteunen, maar lokale producten zijn over het algemeenook gezonder. Er zijn minder enzymen of andere producten toegevoegd. Onze slogan is dan ook. “Van akker tot bakker”.

beeld: myknokke-heist.be & google my business

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.