Nieuwe bakkerij in Roeselare geopend

Op 4 januari 2021 opende de nieuwe bakkerij D&D. Diagio Deleersnyder, 19 jaar, en Deborah Van Hal, 31 jaar kozen voor dit pand aan de Wallenstraat in Roeselare omdat er vroeger al een bakkerij gevestigd was. “Tijdens ons buurtonderzoek hebben we geleerd dat de mensen hier al heel lang wachten op een nieuwe bakkerij. We hopen dus aan hun verwachtingen te voldoen.

Diagio Deleersnyder is afgestudeerd aan het MSKA, waar hij de bakkerijopleiding heeft gevolgd. Diagio, die pas 19 jaar oud is, besloot meteen een bakkerij te beginnen. Hij wordt gesteund door zijn vriendin Deborah Van Hal, met wie hij al drie jaar een relatie heeft. “Iedereen heeft brood nodig,” vertelt hij. “Ik denk dat we hier succesvol kunnen zijn”. Deborah werkte daarvoor in een chocolaterie. “De bakkerswereld is nieuw voor mij. Maar samen kunnen wij dat aan en willen we er iets moois van maken. “.

Droom

Vanaf midden 2020 heeft het koppel gezocht naar een plek om hun droom waar te maken, een winkelruimte met atelier waar ze hun bakkerij konden openen. In de Wallenstraat in Roeselare stond een oude bakkerij leeg. Ideaal, dus!” Bovendien ontdekten ze er nog bruikbaar materiaal. Natuurlijk moesten ze ook een aantal nieuwe machines aanschaffen. Maar de koeltoonbank kon nog perfect ge├»ntegreerd worden.

Assortiment

Naast brood verkopen ze bij D&D Bakkerij ook patisserie en broodjes. D&D Bakkerij is dagelijks geopend van 6.30 tot 18.30 uur. Diagio en Deborah sluiten hun winkel op woensdag.