Ben je klaar om het verschil te maken? Met dat uitgangspunt ging eerder dit jaar het opleidingstraject Ambacht & Business van start. Het initiatief speelt in op een duidelijke behoefte, zo bleek al snel. Daarom komt er in 2018 een vervolg, met een iets gewijzigde formule.
Bij de eerste editie van Ambacht & Business lag de nadruk op masterclasses, workshops en training. Het programma ontstond uit de nauwe samenwerking tussen Debic, Paniflower, Callebaut, opleidingsbedrijf U-Man, Broodway en Brood & Banket Magazine. Dat er in de sector nood is aan ondersteuning en inspiratie, mogen we afleiden uit het feit dat alle sessies van Ambacht & Business in geen tijd volzet waren.
Kennis en inspiratie
In de voorbije edities van B&B brachten we verslag uit over de verschillende sessies. We blijven dat ook in de komende magazines doen. De doelstellingen van Ambacht & Business en B&B sluiten immers perfect op elkaar aan. We reiken kennis en inspiratie aan rond producten en technieken, assortiment, rendement, kwaliteit, service en gastvrijheid.
De doelstelling is de ambachtelijke bakker zo naar een hoger niveau te tillen, zodat hij zich kan onderscheiden van de concurrentie en de toekomst van zijn zaak – en van de sector in het algemeen – kan waarborgen. Tijdens een extra workshop op Horeca Expo namen de deelnemers van Ambacht & Business 2017 hun certificaat en gepersonaliseerd bakkersschort in ontvangst.
Seminarie en trendtours
Voor 2018 heeft Ambacht & Business een programma uitgewerkt met een seminarie, twee trendtours en een afsluitende sessie op de vakbeurs Broodway. Het complete programma vind je in B&B, december 2017 of op website. In 2019 volgt dan opnieuw een meerdaags opleidingstraject, naar het model van het voorbije jaar. Tot binnenkort?
Tekst: Dries Van Damme
Foto’s: Ambacht & Business
Geef als eerste een reactie