Ambacht & Business: ontdek het nieuwe programma

Ambacht & Business gaat zijn vijfde jaar in. De eerste helft van 2021 noodgedwongen met online sessies. Na de zomer weer heel graag face to face, op locatie… Het centrale thema is er alvast één dat iedere professional moet aanspreken: ‘Meer marge: Ambacht & Business vertelt je hoe!’

De formule van Ambacht & Business is intussen bekend: een in-teressant parcours boordevol nieuwe trends en inspiratie, waarbij ook de zakelijke kant van de bakkerij, het ijssalon en de chocolatier aan bod komt. De focus van de nieuwe, vijfde editie van Ambacht

Business ligt op marge. De sessies bekijken hoe je meer marge realiseert door te focussen op product, techniek en presentatie. Doorheen het jaar komen diverse aspecten van het ambacht aan bod: van basisbereidingen en succesproducten, tot verpakking en margemakers on the go. De partners van Ambacht & Business voor de editie 2021 zijn Brood & Banket Magazine, Callebaut, Carpigi-ani, Crop’s, Debic en DeCoster.

03/05: Het beste uit het Debic Bakboek

Online demo met Bruno Van Vaerenbergh (Debic).

Ontdek ‘The best of 100 years of De-bic’. Je gaat onder meer aan de slag met Damien: een heerlijke monoportie met amandelvulling. De sessie heeft onder andere aandacht voor verschillende glaçagetechnieken.

06/09: Trendtour ijs Amsterdam

Dagprogramma in Amsterdam met Arco Kruik (Debic).

Met de fiets een hele dag op tour door Amsterdam langs inspire-rende concepten, ijsbereiders en patissiers. Vergeet het oer-Neder-landse imago van bitterballen en kroket uit de muur: de bruisende stad is de ideale locatie voor een inspirerende trendtour langs de interessantste ijszaken van het moment.

07/09: Het beste uit het Debic Bakboek Online demo met Bruno Van Vaerenbergh (Debic).

Bouw voort op de sessie van 3 mei – of ga meteen voor high-end patisserie. Leer nieuwe technieken en ga er meteen mee aan de slag.

13/09: Feestelijk ingepakte chocolade

Demo op locatie bij DeCoster in Halen met Marc Ducobu.

Voormiddag Frans, namiddag Nederlands.

Marc Ducobu neemt je mee in zijn wereld van smaken, geuren en texturen. Hij toont je hoe je een chocoladestuk voor het eindejaar creëert en feestelijk verpakt voor de eindejaarssfeer.

26-29/09: Ambacht & Business op tour Broodway

Ga als A&B-deelnemer op zoek naar de A&B-partner op de beurs

Broodway in Kortrijk en ontdek wat zij voor jou in petto hebben.

Inschrijven is niet nodig. Neem je deel aan het A&B-programma

in 2021, dan ben je automatisch ingeschreven voor dit onderdeel van ons programma. Je ontvangt een gratis inkomticket voor de beurs, aangeboden door Debic.

04/10: Café Gourmand

Demo op locatie bij Debic in Lummen met Jan Vervack (Lattiz) en Sofie Vanderhasselt (Debic).

Klanten blijven verleiden en meer om-zet creëren. Dat kan met de café gour-mand: een heerlijke verwenkoffie met zoete lekkernijen. Ontdek recepten en tips om alle zintuigen te prikkelen!

11/10: Trendtour patisserie Amsterdam Dagprogramma in Amsterdam met Dré Eversteijn (Debic).

Ontdek de actuele trends op het vlak van patisserie, retail en foodservice tijdens een heerlijke inspiratietocht – met de fiets – door Amsterdam. De stad is meer dan ooit een trendsetter op het vlak van food & drinks.

Praktisch

Alle sessies zijn Nederlandstalig met Franse simultaanvertaling.

Voor de sessie van Callebaut is er keuze tussen Nederlands- en Franstalige presentatie.

Deelname aan een workshop kost 30 euro. Deelname aan een trendtour in Amsterdam kost 70 euro.

Inschrijving via: www.ambachtenbusiness.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.