Bakker beboet voor drank in zijn automaat; AB Inbev schiet te hulp

Het tijdelijke verbod op de verkoop van alcoholische dranken na 20.00 uur had bakker Neyrinck Machiel uit Machelen even uit het oog verloren. Hij ontving een boete van 750 euro. Hij moest de bierblikjes tijdig uit zijn automaat hebben gehaald. AB Inbev bood de bakker gratis blikjes bier aan om de pijn te verzachten.

“AB Inbev las mijn verhaal in de krant en nam contact met me op”, zegt de bakker Neirinck. “Ze leefden mee met mijn verhaal, vandaar deze gift. Maar het is natuurlijk niet hun bedoeling om de boete op deze manier te compenseren. Dus ik ga de blikken niet eens verkopen. Ik geef ze liever weg om een positieve draai aan het hele verhaal te geven. Lokaal staan we bekend om onze paaskoeken. Iedereen die zaterdag bijvoorbeeld vijf paaskoeken koopt, krijgt een blikje gratis.”

Voorlopig is de boete nog bij zijn advocaat die de zaak bestudeert. Of hij bezwaar zal aantekenen weet Machiel Neirinck nog niet. De kosten kunnen serieus oplopen. Hij neemt het nog even in overweging. Maar ondertussen regende het al steunbetuigingen op sociale media. De bakker voelt zich gesteund door die vele reacties.