Stefaan & Sabien van Fijnbakkerij Mistan in Bredene stoppen

“Na 24 jaar is het tijd om een andere weg in te slaan en meer te genieten van het leven” schreven Stefaan Mispelaere en Sabien Constandt op hun Facebookpagina. De verlenging van de huur stond op de agenda. We hadden bij de opstart gezegd dat we de bakkerij 20 jaar zouden runnen, het werden er uiteindelijk 24. Onze zoon en dochter keizen een andere weg, we hebben dus geen opvolgers. Het is daarom een logische stap om te sluiten.

Het koppel vervolgt: “Graag willen we ons personeel bedanken en in het bijzonder Willy Vandendriessche, die 38 jaar trouw heeft gewerkt in deze bakkerij. Zonder hen was het niet mogelijk geweest.”

De fijnbakkerij Mistan was trouwens nog maar pas uitgeroepen tot beste bakkerij van Bredene. Maar nu valt het doek toch. “Voor ons betekende die prijs heel veel. Het is echt de kers op de taart.”

“Straks worden de dagen lichter. Het was vaak zwaar en veel werken “, weet Stefaan. “Vroeger werkten we zeven dagen per week tijdens de vakanties. De laatste jaren slechts vijf dagen op zeven. Maar dan blijf je nog bezig. In het weekend werk ik van ’s avonds 21 uur en tijdens de week vanaf 12 uur ‘ s nachts. Mijn vrouw staat een paar uur laten op om de bestellingen voor te bereiden.We zijn dus altijd druk in de weer. Maar daar komt verandering in. We hebben dit werk altijd met liefde gedaan, dus het zal aanpassen worden. Het eerste jaar willen we reizen, wandelen, lezen, fietsen en veel dingen samen doen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.