Bakker Page uit Handzame neemt afscheid van klanten

Sinds begin februari moet Handzame het met een bakkerij minder stellen. Bakker Guido Page en echtgenote Marianne Cappelaere, die in 1980 de bakkerij van Leon Castelein in de Kronevoordestraat overnamen, gaan nu met verdiende rust. “Ik ben 44 jaar aan de slag als bakker en het vroege opstaan begon door te wegen”, legt Guido uit.

“Al in het eerste leerjaar wist ik dat ik bakker wilde worden. Nochtans zag ik tot mijn 14de geen bakkerij van binnen”, lacht Guido Page (62) die afkomstig is uit Alveringem. Op zijn 14de kon hij aan zijn grote droom beginnen aan de bakker- en hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge. “Tijdens mijn studies deed ik ook nog vijf jaar het seizoen in bakker Zoldï in Koksijde. Na mijn afstuderen werkte ik nog enkele jaren in een bakkerij in Brussel.”

Guido bakte tot op het einde op de klassieke, arbeidsintensieve manier. “Elke dag was ik om 1.30 uur ’s nachts op en op zaterdagavond zelfs al om middernacht.Hulp in de bakkerij heb ik nooit gehad. Marianne en ik deden alles zelf. Onze specialiteit was de sinterklaaskoek in eierkoek, met van die suiker op. Een recept dat ik overnam van bakker Castelein want voordien kende ik dat zelfs niet. Voor die klaaskoeken kwamen zelfs uitgeweken Handzamenaars elk jaar terug naar de winkel.”

Filip en Mathilde

Een hoogtepunt voor Guido was toen hij de pistoletjes mocht bakken voor het verlovingsfeest van koning Filip en koningin Mathilde. “Daar was ik best trots op. Het was voor ons mooie reclame”, glundert hij. “Die ‘mathildekes’ zijn we trouwens blijven verkopen tot onze laatste dag.”

Bron: Krant van West-Vlaanderen

Lees verder hier

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.