Bakkerij Nollet sluit na 82 jaar de deuren

Na liefst 82 jaar en drie generaties houdt bakkerij Nollet in de Meensesteenweg er eind juni definitief mee op. Om hun trouwe klanten te bedanken, nodigden Bakker Patrick Nollet en zijn echtgenote Karolien Ghesquiere zondag iedereen uit voor een afscheidsreceptie. Ruim honderd man daagde op.

 

Een drukte van jewelste zondagvoormiddag aan de bekende bakkerij naast het Heilig Hartziekenhuis. Een kleine week geleden lanceerden de zaakvoerders een filmpje op sociale media waarin ze de klanten bedanken, maar hen ook uitnodigen voor een afscheidsreceptie. De opkomst zegt veel over de populariteit van de bakkerij. “Dat zoveel mensen onze zaak een warm hart toedragen, doet enorm veel deugd”, zegt zaakvoerster Karolien Ghesquiere (47). “Maar mijn man en ik beslisten samen dat de tijd gekomen was voor een carrièreswitch.”

Familiezaak

Het verhaal van bakkerij Nollet begint in 1937, wanneer Gaston Nollet en Maria Maes een bakkerij over nemen in de Meensesteenweg. In 1968 neemt zoon Daniël Nollet samen met zijn echtgenote Monique Sierens het roer over. Zij verbouwen de zaak in 1972. In 2000 treedt de derde generatie aan, met zoon Patrick Nollet en diens echtgenote Karolien Ghesquiere. Korte tijd later vervoegde ook zus Patricia Nollet het team. Aan die familiegeschiedenis komt nu een einde.