Bakkerij Delicia van bakkerijgroep Gijbels sluit de deuren

Bakkerij Delicia, de bakkerij aan de Sint-Gummarusstraat in Antwerpen, sloot begin juli 2023 definitief haar deuren. De bakkerij, die al tientallen jaren een vaste waarde was in de buurt, moet noodgedwongen de deuren sluiten omdat de bakkerijgroep Gijbels, waar Delicia deel van uitmaakt, besloten heeft het pand te verkopen. Deze sluiting betekent het verdwijnen van een van de laatst overgebleven authentieke bakkerijen in de buurt en het nieuws heeft de bewoners verdrietig en geschokt achtergelaten.

De bakkerij is een vitaal onderdeel van de buurt geweest en heeft de plaatselijke bevolking jarenlang voorzien van heerlijk brood en gebak. De dreigende sluiting heeft een golf van nostalgie en spijtbetuigingen ontketend bij klanten die het aanbod van de bakkerij zullen missen. Het verlies van Delicia zal diep gevoeld worden door de buurt, omdat de bakkerij een ontmoetingsplaats was waar mensen niet alleen brood kochten, maar ook gesprekken deelden en herinneringen creëerden.

An Ceuleers kijkt terug op de tijd dat ze de bakkerij runde en erkent dat er zich tal van veranderingen hebben plaatsgevonden. Ze merkt op dat mensen zich vroeger zonder nadenken overgaven aan gebak en lekkernijen, maar door het huidige economische klimaat zijn consumenten voorzichtiger geworden met hun uitgaven. Mensen hebben keuzes moeten maken en helaas valt de extra verwennerij van bakkerijproducten vaak weg.

De sluiting van Bakkerij Delicia betekent een groot verlies voor de samenleving, omdat er afscheid wordt genomen van een geliefde zaak die voor velen aan aangename plaats was. Bakkerijgroep Gijbels, het moederbedrijf van Delicia, schrijft de sluiting van de bakkerij toe aan verschillende factoren. Een belangrijke factor is de veranderende demografie van de buurt, met een diverse bevolking waaronder Portugese, Marokkaanse en Afghaanse bewoners. Deze mensen kopen liever brood in winkels die meer aansluiten bij hun culturele achtergrond. Gijbels probeerde op deze trend in te spelen door producten aan te bieden zoals pastel de nata, een Portugees gebakje, maar hun klassieke producten verkochten nog steeds moeilijk.

Toen Gijbels een aantrekkelijk bod op het pand kreeg, zagen ze dit als een kans die ze niet konden laten liggen. De toekomstplannen voor het gebouw blijven onzeker en de huidige eigenaar wil geen concrete details te melden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.