Chocolatier Tom Coosemans van In Choc ontwikkelde praline “Het Pierreke” voor vader van Lierse foodie

Yves Van Hol, een liefhebber van lekker eten uit Lier, en Tom Coosemans, een chocolatier uit Antwerpen, hebben samen een nieuwe praline gecreëerd met de naam “Het Pierreke”. Het idee achter deze praline is geïnspireerd op de overleden vader van Yves, Pierre, die bekend stond om zijn liefde voor lekker eten en drinken. Yves wilde zijn vaders nagedachtenis eren door een recept te ontwikkelen dat zijn favoriete smaken bevatte, zoals banaan, bloedsinaasappel, Caves bier (een lokaal bier uit Lier), cayennepeper, zeezout en chocolade.

Yves benaderde Tom Coosemans, die ermee instemde om de praline te maken volgens het recept van Yves. Tom verfijnde het originele recept en stelde een tweedelige vulling voor: een gel op basis van bloedsinaasappel en Caves bier en een ganache met de andere ingrediënten. Deze combinatie van texturen voegt meer complexiteit toe aan de praline. Hoewel Tom nog nooit Caves bier had geproefd, vond hij dat het lichtzure karakter goed samenging met de bloedsinaasappel.

Lierse praline

De pralines, versierd met een gouden toets van cacaoboter, zijn verkrijgbaar in een mooi doosje bij IJssalon Jean aan de Tramweglei 35 in Lier en bij In Choc aan de Nassaustraat 15 in Antwerpen. Een doos van negen pralines kost 11 euro. Bij IJssalon Jean kunnen klanten ook genieten van “Het Pierreke” als onderdeel van een speciale traktatie genaamd de “Verwenkoffie Het Pierreke”, die bestaat uit koffie, een Liers Vlaaike (een lokaal patéke), een glas advocaat, een bolletje Liers Vlaaike ijs, en natuurlijk Het Pierreke zelf.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.