Bakkerij ‘Den Troon’ in Grobbendonk zoekt een overnemer

De uitbaters van de populaire bakkerij Den Troon in Grobbendonk hebben aangekondigd dat ze de zaak zullen sluiten, tenzij er een overnemer wordt gevonden. De bakkerij, die vier generaties lang door de familie Bierinckx werd gerund, zal definitief sluiten op zondagmiddag 17 december. Er zijn momenteel nog drie bakkerijen in het centrum van Grobbendonk, maar met het mogelijke vertrek van Den Troon zouden er slechts twee overblijven.

De familie Bierinckx heeft een lange geschiedenis in het bakkersvak in Grobbendonk, en de naam Den Troon verwijst naar de straat (Troon 4 in Grobbendonk) waar de zaak is gevestigd. De bakkerij heeft in de loop der jaren verschillende uitbreidingen en moderniseringen ondergaan, met een focus op kwaliteit en ambachtelijk vakmanschap.

Hoewel de volwassen kinderen van de Bierinckx-familie af en toe meehelpen in de bakkerij, heeft niemand van hen de ambitie om de zaak voort te zetten. De zoektocht naar een overnemer heeft nog niets opgeleverd, wellicht vanwege de omvang en complexiteit van de zaak. De bakkerij heeft ongeveer 23 medewerkers in dienst, 12 voltijdese equivalenten zonder de vier zaakvoerders mee te rekenen, zijnde Katrin, Wim, Rik en An Bierinckx.

Ambacht, toegewijd personeel en tijd …

Katrin Bierinckx benadrukt dat ambachtelijk vakmanschap altijd de troef van Den Troon is geweest, met gebruik van verse ingrediënten zoals boerderijmelk en boter. Maar vooral ook tijd … Hier krijgen de degen de tijd om te rusten. De smaak en de houdbaarheid verbeteren zo. Ze hoopt dat de kwaliteit en de toewijding van het personeel de zaak aantrekkelijk zal maken voor potentiële overnemers.

Net voor de feesten

De sluitingsdatum is vastgesteld op 17 december, net voor de feestdagen. De familie bedankt de klanten voor hun jarenlange steun en hoopt hen nog vaak te mogen begroeten in de winkel, aan de versboxen of automaten. Ze zijn actief op zoek naar een overnemer via de website overnamemarkt.be.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.