Franse biobakker, Dupont B, in Kortrijk is op zoek naar personeel

Geoffroy Dupont, eigenaar van biobakkerij Dupont B in de Doorniksewijk in Kortrijk, ondervindt moeilijkheden bij het vinden van personeel, ondanks een toenemende klantenstroom. Hij wil zijn bakkerij zes dagen per week openen, maar tot nu toe heeft hij niet genoeg medewerkers kunnen vinden. Daarom is ze slechts beperkt toegankelijk op vier voormiddagen in de week.

Afkomstig uit Rijsel kwam de Fransman terecht in Doornik, waar hij een bakkerij oprichtte. Na zijn ervaring in Doornik zag hij extra potentieel in Kortrijk, de stad waar hij nu woont en waar zijn kinderen naar school gaan. Hij kocht een pand aan de Doorniksewijk 110, waar voorheen een communicatiebureau was gevestigd.

“Ik kocht dit pand en toen sloeg de COVID-19 pandemie toe,” legt Dupont uit. “Daardoor verloor ik minstens een jaar. Bovendien koos ik voor een andere aanpak: geen industriële processen en geen additieven in onze producten. Onze etiketten dragen het ‘Label R’ (bloem, in het rood) en duiden op biologisch brood.”

Deze onconventionele aanpak brengt extra werk en vroege ochtenden met zich mee. Volgens Dupont selecteert hij zorgvuldig ingrediënten van topkwaliteit en houdt hij zich aan de tradities van het Franse bakken. Dit omvat onder andere het langzaam kneden van het deeg en het gebruik van BOB-boter (Beschermde Oorsprongsbenaming) in het gebak.

Ondanks beperkte openingstijden trekt de bakkerij toch veel klanten aan. Dupont is dringend op zoek naar extra personeel om zijn zaak uit te breiden en vaker open te kunnen zijn.

De bakkerij is momenteel geopend op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 7 tot 13 uur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.