Bakkerij Frimout sluit in maart 2021?

De bakkerij Frimout aan het einde van de Nieuwstraat in Wervik staat te koop. Gabriel Frimout en zijn vrouw Ilse Maertens (beiden 59 jaar) verhuizen naar een nieuw huis in Lozer, een deelgemeente van Kruisem. Hun kinderen wonen al in Oost-Vlaanderen, wat die overstap natuurlijk een stuk vooruit hielp.

De bakkerij Frimout in Wervik staat synoniem voor kwaliteit.We maakten naam met onze tabaknaaistertaat. Tegenwoordig is die ook in ijsvorm te verkrijgen. We stonden er soms mee op de markt en de taart was ook in de snoepwinkel in Kemmel verkrijgbaar, waardoor ze enige roem maakte in de streek.

Nog ean ander wapenfeit van de bakkerij Frimout dateert uit 2014. Toen maakte bakkerij Frimout de langste appeltaart van de wereld. De totale lengte bedroeg 429 meter. De hele Nieuwstraat en een deel van de Ooievaarsstraat inn Wervik werd ervoor gebruikt! Frimout wilde daarmee het einde van de heraanleg van de centrumstraten vieren.

Een prachtige regio

Het echtpaar kocht 36 jaar geleden de kleine bakkerij van Marcel Bonduelle. Het was toen enkel een broodbakkerij. Gabriël: “Ik voegde patisserie toe. Het was innovatief voor Wervik en sloeg direct aan! Het koppel maakte al enige ruchtbaarheid rond de verkoop van hun bakkerij. Ze hopen dat ze snel een overnemer vinden. Inge: “Indien wij geen overnemer vinden, stoppen wij eind maart. Als we een overnemer vinden blijven wij verder werken om de nieuwe starters goed te begeleiden.”