Plotertaart even onder de ‘nationale’ aandacht

Eind december liet Erik Van Looy in het tv-programma De Slimste Mens ‘onbewust’ een taart vallen. De kenners wisten onmiddellijk dat het om de Plotertaart van Bakkerij Heidi ging.

Het is geen geheim dat bakkerij Heidi tal van taarten levert aan het productiehuis van De Slimste Mens, Woestijnvis. De Plotertaart is uniek en eigendom van bakkerij Heidi. De geschiedenis van de Plotertaart gaat ongeveer 35 jaar terug. “Mijn vader, die ook een bakker was, heeft de eerste versie ontwikkeld voor een avondmarkt, denk ik”, vertelt Geert Vanderheyden van Bakkerij Heidi. “Ik heb uiteindelijk het recept verbeterd en wat extra elementen toegevoegd Ik heb geen geheimen over het recept. Het bestaat uit een zanddeegbodem, luchtige cr├Ęme, frambozengruis gemaakt van bevroren frambozen, een laag slagroom en een laag marsepein en vervolgens afgebrand met Italiaans schuim. De taart wordt wellicht gekopieerd door collega’s. Maar de naam mag niet gekopieerd worden, want die is geregistreerd, dus die kan niet zomaar gekopieerd worden.

De Plotertaart is een echt succes. “We hebben ook onze eigen Facebook-pagina voor de taart, die ongeveer duizend volgers heeft. Je kan ze ook bestellen via de aparte link zininplotertaart.be”. Zelfs als je normaal gesproken niet van marsepein of framboos houdt, kun je de taart toch best eens proberen. Het succes ervan ligt in de juiste balans tussen zuur en zoet. We hebben ook klanten van de kust die een taart boeken en hier alleen op zondagochtend passeren om de taart te kopen!.

En niet alleen Woestijnvis komt hier taart halen. ook tal van bekende Vlamingen bevoorraden zich hier, zoals Elodie Ou├ędraogo, Tatyana Beloy en William Boeva.

Reclame

De Plotertaart heeft ook broertjes en zusjes. Er zijn kleine taartjes (ook te zien in De Slimste Mens) maar ook Ploter-ijs. Geert maakt die ijstaart vooral in de zomer . “Al die reacties van bekende en minder bekende Vlamingen zijn erg leuk”, vat Geert samen, “Het is allemaal positieve reclame voor de zaak zonder dat wij daar enige stappen moeten voor ondernemen.”

BAKKERIJ HEIDI, Kerkpleinweg 5, 1742 Ternat

02/582 20 08

info@bakkerijheidi.be