Bakkerij Lagae gaat met pensioen en sluit eind juni 2020

Na veertig jaar sluiten Marc Lagae en Lena Vandenbroucke eind juni de deuren van hun bakkerij in de Walkurenstraat. Marc is nog een van de weinige bakkers die een broodronde heeft.

Twee weken na hun huwelijk in 1980 openden Marc Lagae en Lena Vandenbroucke hun bakkerij in de Walkurenstraat in Roeselare. Er was hier al een bakkerij gevestigd. De bakker ging met pensioen en de jonge twintigers waren dolenthousiast dat ze de zaak konden overnemen. Ze waren beiden niet geboortig van de Rodenbachstad , maar voelden zich er al snel thuis.

Oom was ook bakker

Marc leerde de stiel bij zijn oom die een bakkerij had in Kortemark. Hij vertelt: “Ik ging er vaak heen om te helpen en het vak te leren en Lena werkte daar toen. Van het een kwam het ander en we werden een koppel in 1977. Ik kwam uit Kortemarkt en Lena uit Torhout. Drie jaar laten zetten we een grote stap en trouwden we. Tegelijkertijd gingen we ook zakelijk samenwerken. We hadden ons oog laten vallen op een bakkerij in Roeselare. Veertien dagen na ons huwelijk in 1980 openden we daar onze eigen zaak.

We hebben ons veertig jaar hard ingezet om deze bakkerij goed te runnen. We hebben gezien hoe het assortiment steeds breder werd. Sommige dingen heb ik evenwel niet veranderd. Mijn broodronde bleef ik behouden, tot op de dag van vandaag!”

Broodronde

“Zodra ik ’s morgens klaar ben met bakken, en de winkel vol ligt, ga ik op broodronde. Elke dag bezoek ik tussen de 100 en 150 klanten. Het zijn vooral de oude mensen die me nog steeds graag zien komen. Ondertussen baatten we bijna veertig jaar de bakkerij uit. We gaan nu van ons pensioen genieten en meer deel kunnen uitmaken van het leven van onze vier kleinkinderen!

Het pand aan de Walkurenstraat wordt verlaten, want Lena en Marc bouwden acht jaar geleden een nieuw huis in de Kanunnik Duboisstraat in Roeselare. De bakkerij, het huis en de werkplaats staan al elf maanden te koop. Een overnemer is nog niet gevonden “We zoeken een ambitieuze jonge bakker die de bakkerij wil voortzetten, maar in dit gebouw zijn natuurlijk ook tal van andere zaken mogelijk!”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.