Scones van H.K.H. Queen Elisabeth II

De banketbakkers van de koningin delen het recept van de scones die de Queen lekker vindt. De Britten genieten geen goede culinaire traditie, maar scones vormen daar de uitzondering op. Met een kopje Engelse thee en enkele scones kan je middag niet meer stuk!


De banketbakker van koningin Elizabeth deelde dit recept op de sociale media. Misschien kan dit ook voor jullie banketbakkers interessant zijn?

Scones zijn een zoet broodhapje dat traditioneel in de namiddag om 16 uur wordt gegeten met een beetje jam en slagroom, vergezeld van een heerlijk kopje thee. De scones die de koningin prefereert bevatten rozijnen.

SCONES MET ROZIJNEN

Ingrediënten:

500 g bloem, 30 g bakpoeder, 95 g boter, 85 g suiker, 2 eieren, 140 ml wei, 100 g rozijnen (een half uur in heet water laten weken)

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng bloem, bakpoeder, boter en suiker in een kom tot kruimels.

Klop in een andere kom de eieren en de melk. Voeg het deeg toe. Kneed alles samen tot dat je een zacht, gelijkmatig deeg bekomt Voeg de rozijnen toe en zorg ervoor dat ze goed verdeeld zijn.

Haal het deeg uit de kom, maak het plat en bedek het met aluminiumfolie. Laat het ongeveer een half uur rusten. Rol het deeg uit tot een vorm van 2,5 cm en snijd het in de gewenste vorm. Laat de broodjes nog 20 minuten rusten.

Vet ze in met eigeel en bak ze 10-12 minuten in de oven.

Beel: pxfuel

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.