Bakkerij Rutsaert in De Pinte sluit eind dit jaar

Bart Rutsaert en zijn vrouw Barbara Thiron sluiten op 31 december definitief de deuren van hun bakkerij in de Baron de Gieylaan in de De Pinte. Met 55 jaar aan de balie is de familie Rutsaert de oudste actieve bakkerij van De Pinte. De jongste generatie heeft er bijna 20 jaar op zitten.

In 1965 namen bakker Danny Rutsaert uit Nevele en zijn vrouw Bea Coryn hun intrek in het gebouw tegenover de vrouwenschool en openen Danny’s bakkerij. In 2001 namen zijn zoon Bart en zijn vrouw Barbara Thiron de zaak over.

Maar er is geen opvolger voor de bakkerij. Dus Bart blijft er alleen voor staan. En zijn dagtaak is zwaar. Hij werkt dag en nacht in de bakkerij, Toeval wil dat het echtpaar een bod kreeg voor hun winkel. Het was even afwegen, maar met het oog op de toekomst besliste het echtpaar om op dit bod in te gaan.

Wat ze beiden in de toekomst gaan doen, weten ze nog niet. Maar ze wilden deze kans ook niet laten voorbijgaan. Ze verhuizen naar de woning even verderop. Dat is het enige wat vaststaat.

Er is veel veranderd

“Er is natuurlijk veel veranderd in de afgelopen 20 jaar. Er werd geautomatiseerd in de bakkerij, de bakker moet een rui assortiment van n brood en gebak brengen, …. Tegengesteld is dan misschien dat de klassieke bakkerijproducten weer opleven zoals éclairs en taarten uit de tijd van onze ouders. Zelfgemaakte ijstaarten zijn ook weer in!”, vertelt Bart.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.