Bakkerijgroep La Lorraine: “Aanzienlijke broodprijsstijgingen komen eraan, maar geen tekorten!”

De oorlog in Oekraïne zal de prijzen van bakkerijproducten opdrijven, voorspelt La Lorraine, een belangrijke leverancier van supermarkten en het bedrijf achter Panos broodjes. De onderneming verwacht echter geen tekorten aan granen of andere grondstoffen.

“Afgezien van de ongekende prijsstijgingen zijn er momenteel geen aanwijzingen dat er grote tekorten aan basisproducten zoals tarwe en boter zullen ontstaan in West-, Midden- en Oost-Europa. Maar de prijzen zullen heus wel stijgen”, stelt CEO Guido Vanherpe in een verklaring.

Prijsstijgingen

De indirecte effecten, die gelden voor de gehele bakkerij- en voedingsmiddelenindustrie, kunnen niet worden genegeerd”, waarschuwt La Lorraine. “Onzekerheid aan de aanbodzijde, zoals energie, drijft de prijzen op. Dit zal ongetwijfeld leiden tot een aanzienlijke stijging van de prijzen van de eindproducten voor de klanten en consumenten”, voorspelt de bakkerijgroep, die ook verwacht dat de loonkosten in 2022 en 2023 nog verder zullen stijgen.

De supermarkten kunnen zich dus voorbereiden op prijsonderhandelingen met La Lorraine, hetgeen hoe dan ook zal leiden tot hogere prijzen voor de consument. De vraag is: met hoeveel? “Het jaar 2022 is begonnen met een nieuwe uitdaging: De Oekraïne-crisis zal opnieuw grote inspanningen en kracht vergen om de impact van de kosteninflatie door te berekenen aan de markt”, aldus CEO Guido Vanherpe in een verklaring.

1 Comment

  1. 35 jaar zelfstandige bakkerij gehad ik heb nooit bloem uit Oekraine gehad , altijd uit Canada Frankrijk en Belgie. Nu wordt alles duurder en alles komt uit Oekraine . Ik heb er mijn bedenkingen bij .

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.