“Handmade in Belgium”- label voor het jonge ondernemersechtpaar van de bakkerij Equilibrium in Voeren

In 2018 richtten Stijn Thijs en Melissa Aussems bakkerij ‘Equilibrium’ op. Begin mei 2022 ontving Equilibrium van UNIZO Limburg het label “Handmade in Belgium”. Ze zijn de eerste zaak in het tweetalige Voeren die dat HIB-label draagt.

Het enthousiaste koppel heeft ervaring opgedaan bij tal van gerenommeerde Belgische en Franse bakkerijen zoals Wittamer, Stephan Destrooper, Op’t Eynde, Blanckaert en Au pavé du roi. Deze ruime ervaring gaf de twee jonge mensen voldoende vertrouwen om een eigen ambachtelijke bakkerij te beginnen. Ze noemden hun zaak Equilibrium wat ‘in balans zijn’ betekent. “Of het nu gaat om brood, Limburgse vlaaien of fijne patisserie: in al onze recepten staat de juiste balans centraal”, legt het jonge bakkersechtpaar uit. “We werken bovendien uitsluitend met verse producten en maken al ons deeg zelf: van brooddeeg tot bladerdeeg voor onze koffiekoeken en deeg voor de vlaaien. Vorig jaar breidde kwamen daar ook huisgemaakte chocolade en chocoladecreaties bij!

Lokaal

“We kiezen resoluut voor lokaal. We werken samen met een molen in Val Dieu en hebben een nieuw brood ontwikkeld: “Equilibrium.” Ook heel wat andere producten zijn gemaakt met lokale producten. Denken we maar aan de honing voor onze muesli, ons streekbier voor het speciaalbrood, de appels van de plaatselijke groenteboer, kaas en ham van de plaatselijke slager en jam uit Riemst. Kwaliteit en liefde voor het product zijn voor ons fundamenteel.”

Kwaliteit en professionale vakkennis

De liefde voor het product en het ambacht is bij UNIZO niet onopgemerkt gebleven. Bart Lodewyckx, die de leiding voert bij de UNIZO-vestiging in Limburg: “Het is prachtig om te zien met welke toewijding Stijn en Melissa dit avontuur zijn aangegaan. Hun vakkennis, oog voor detail en ongebreideld enthousiasme voor verrassende smaakcombinaties zijn zeer bewonderenswaardig. We zijn dan ook heel trots dat we hen het officiële UNIZO-label “Handmade in Belgium” mogen toekennen.

www.handmadeinbelgium.comwww.equilibrium-voeren.be

https://www.equilibrium-voeren.be

Handmade in Belgium

Het Handmade In Belgium-label (of kortweg HIB-label) is een jaarlijks vernieuwbaar ambassadeurslabel ontwikkeld door UNIZO. Met het HIB-label wil UNIZO de makers van authentieke en ambachtelijke Belgische kwaliteitsproducten in de kijker zetten.
 

De moderne consument gaat op zoek naar authentieke, handgemaakte producten en hecht meer en meer belang aan lokale productie, duurzame processen, herkomst van grondstoffen/ materiaal, …  En dat is nu net waar het HIB-label voor staat. Met dat label willen we een sterker imago geven aan vakmanschap, het publiek wakker schudden rond de vele makers die in ons land werkzaam zijn en deze makers onderscheiden van industriële massaproductie. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.