De Gentse patissier Jacques Bloch is op 96-jarige leeftijd gestorven. Zijn iconische Bakkerij Bloch genoot een grote bekendheid tot ver buiten de grenzen van thuisstad Gent. Jacques Bloch was tevens een boegbeeld voor de Joodse gemeenschap in de Arteveldestad.
Jacques Bloch nam in 1958 de bakkerij over, die het Frans-Duitse echtpaar Benjamin Bloch en Sophie Loeb in 1899 opende in de Veldstraat. Jacques stond bekend als een meester in zijn vak. De balans tussen de eeuwenoude technieken en de moderne invloeden vanuit de hele wereld weten de vele klanten te bekoren. Op 29 maart 2008, na vijftig jaar Jacques Bloch aan het roer, valt het doek over de zaak. Eén van de oorzaken waren de opgelopen personeelskosten, aangezien het huis een vijfentwintigtal mensen te werk stelde en nagenoeg alles bleef met de hand maken.
In 2015 volgt een succesvolle herlancering van Bakkerij Bloch, met als bedoeling de heerlijke producten en unieke recepten een tweede leven te bezorgen. Stefan Elias, jarenlang de rechterhand van de Jacques Bloch, is verantwoordelijk voor de dagelijkse productie.
Over het relaas van de familie Bloch tijdens WOII verscheen in 2009 een boek bij Uitgeverij Lannoo.
Geef als eerste een reactie