Bekende bakker Matthys stopt ermee: “Matthys-brood blijft bestaan”

“Een bakkerij runnen is een zware, fysiek uitputtende taak”, zegt bakker Geert Matthys. Na 34 jaar laat hij zijn bekende bakkerij in Assebroek aan een jong koppel over.

De sluiting van de bakkerij Matthys stond op het etalageraam aangekondigd. Toch was er nog voortdurend veel volk in de winkel die brood of boterkoeken kwam halen.

De bakker ziet zich na een leven lang bakken geconfronteerd met tal van fysieke klachten. “Nog voordat hij met Ingrid begon te bakken, werkte hij al bij andere bakkers. “Ik kijk ernaar uit om ’s morgens rustiger te zijn en te kunnen slapen.”

Zijn vrouw Ingrid Martens komt naar ons toe. Ze groeide op in een bakkersfamilie in Cadzand, Nederland, over de grens. “Geert en ik hebben drie kinderen. Onze zoon werkt ook als banketbakker in een bakkerij, maar hij was niet geïnteresseerd om deze activiteit voort te zetten. Jammer, maar we begrijpen zijn beslissing. Gelukkig hebben we een jong stel gevonden om voor de bakkerij te zorgen.

’t Atelier

Geert en Ingrid wonen al twintig jaar in dit dorp en plannen nu een een sabbatical. “Veel slapen, reizen en kijken wat we nog willen doen,” zegt Ingrid. Nog tot zondag 12 mei verwent het echtpaar hun klanten Dan sluit de bakkerij Matthys haar deuren en heropent ze in het weekend van 1 en 2 juni onder de nieuwe naam “Atelier”. Dan zullen Michiel Hoflack en Alexandra Jacobs, een koppel uit Ieper de fakkel overnemen. We staan hen dan nog even bij!”.

Lees meer

Bron:hln

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.