De finale van de Coupe du Monde de la Pâtisserie vindt plaats over minder dan twee maanden. De wijziging in het team was dan ook een buitengewoon moeilijke beslissing. Maar tijdens recente trainingen kwamen gezondheidsproblemen aan het licht bij een van de teamgenoten, Djordy Van Kemseke, waarna het comité in onderling overleg besloot om Djordy uit het team te halen.
“Gezondheid is een van onze absolute prioriteiten, en we hebben deze verantwoordelijkheid genomen zodat hij zich kan concentreren op zijn herstel”, klinkt het bij de Belgium Pastry Club, het team achter de Pastry Lions. “We blijven Djordy van harte ondersteunen in dit proces en hopen dat hij binnenkort zijn carrière kan hervatten en opnieuw al zijn talent kan tonen.”
De timing vormt uiteraard een grote uitdaging. “We blijven echter vastbesloten om België met eer te vertegenwoordigen.” De vervangende ijsbereider, Dieter Charels, is geen onbekende voor de Pastry Lions. “Dieter nam in 2011 al deel aan de Coupe du Monde de la Pâtisserie naast Pascal De Deyne en Marijn Coertjens, de huidige kapitein van de Pastry Lions. Samen behaalden zij toen een bronzen medaille voor ons land. Na die prestatie keerde Dieter terug naar de familiale banketbakkerij om zijn ouders te ondersteunen. Zijn brede ervaring en vakkennis deelt hij nu met de volgende generatie patissiers als docent aan de PIVA. Hij blijft zich inzetten voor het behoud en de vernieuwing van de Belgische patisserie.”
Toen dit nieuws verscheen op 4 december, was de decembereditie van Brood en Banket net in druk. Bijgevolg lees je in het magazine nog niets over deze wijziging in het team.
Foto: Belgian Pastry Lions. Je ziet het nieuwe team en de coach.
Geef als eerste een reactie