Belle Pain, de vroegere banketbakkerij Anthonis in Heist-op-den-Berg is in nieuwe handen

De voormalige Patisserie Anthonis aan de Mechelsesteenweg in Heist-op-den-Berg is heropend onder de naam Belle Pain. Een naam die verwijst naar de achternaam van de jonge overnemeemster Chaima Belguedha (21) uit Heultje-Westerlo. Zij is voortaan patissier van dienst; haar moeder Valerie Mattys (40) zal de winkel runnen.

De vorige bakker, Jos Anthonis, sloot voor de zomervakantie de winkel wegens rugklachten. Kort daarna werd een geïnteresseerde koper gevonden. Valéry Mattys vertelt: “Mijn man heeft jarenlang hier als koelmonteur bij Jos reparaties komen doen. Toen hij me vertelde dat het bedrijf te koop stond, was het duidelijk. We hebben niet lang getwijfeld. We beslisten om de sprong te wagen. Ik in de winkel en mijn dochter Chaima als hoofd patissier.”

Bakken is mijn passie

Valerie werkte voordien in de chocoladeproductie, maar dochter Chaima is van opleiding schoonheidsspecialiste. “Ik werkte ook in de binnen- en buitenspeeltuin De Kloek in Grobbendonk”, vertelt Chaima, “maar het was voor mij al lang duidelijk dat ik ook iets met bakken wilde doen. Na mijn uren stond ik altijd in de keuken. Mijn grootmoeder bracht mij die liefde bij. Nu kan ik van mijn hobby en passie mijn beroep maken. Daar ben ik heel blij mee.

Een mooie toekomst

De patisserie willen ze blijven maken in de stijl van de vroegere patissier Jos. Het brood wordt net als voorheen geleverd door bakkerij Het Broodhuys uit Beerzel. De oud-eigenaar Jos heeft de afgelopen weken bewezen dat hij ook een goede mentor is en heeft Chaima de kneepjes van het vak bijgebracht. “Chaima is getalenteerd, zeer bedreven in de keuken en vlug van begrip”, zegt hij. “En ze weet wat hard werken inhoudt. Ik ben er zeker van dat dit bedrijf een grote toekomst voor zich heeft”, aldus Jos.

Regionale specialiteit

En de regionale specialitiet van de gemeente zal ook verder te verkrijgen zijn bij belle Pain. De Zwaantjes zijn koekjes, gemaakt van gemalen hazelnoten. In 1995 introduceerde Jos de Zwaantjes in heist. Toen hij besliste dat hij zijn banketbakkerij zou overlaten/sluiten, vroeg hij aan de collega’s of ze interesse hadden in de Heistse Zwaantjes? Jos: “Verschillende collega’s hebben belangstelling getoond, en de vormen/mallen worden momenteel gemaakt. Maar ook bij Belle Pain zijn de koekjes vanzelfsprekend te verkrijgen.

Proefjes

Op zaterdag 3 september vond de officiële opening plaats. Er waren proefjes te bekomen bij een glaasje cava of fruitsap.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.