BASF stoot Nutrilife®-bakenzymenactiviteiten af aan Lallemand


BASF heeft een bindende overeenkomst gesloten met de dochteronderneming van Lallemand Inc, Danstar Ferment AG, om de BASF Nutrilife®-bakenzymenportefeuille en -business af te stoten. Nutrilife® stelt producenten in staat betaalbare, gezonde en aantrekkelijke voedingsproducten te produceren. Naar verwachting zal op 30 september 2022 de transactie worden afgerond.

Lallemand is een familiebedrijf, met hoofdzetel in Canada, dat zich toelegt op de ontwikkeling, productie en marketing van gisten, bacteriën, schimmels en op enzymen gebaseerde oplossingen voor de bakkerijsector, voedingsingrediënten, menselijke en dierlijke voeding en gezondheid, gewasbescherming/voeding, oenologie, brouwerij, alcohol en biobrandstofsector. Lallemand is aanwezig in meer dan 50 landen, heeft meer dan 45 productievestigingen en telt ongeveer 4.500 werknemers.

Stap vooruit voor Lallemand

“Bakkerij-enzymen zijn niet strategisch geschikt voor BASF. Met Lallemand hebben we een uitstekende partner gevonden om onze activiteiten op het gebied van bak-enzymen strategisch voort te zetten en te versterken en om een betrouwbare leverancier te zijn. We zullen de transactie begeleiden om een vlotte overdracht voor onze klanten te garanderen,” aldus Michael de Marco, Vice President Global Business Management Enzymes van BASF.
Lallemand is sinds kort actief in de ontwikkeling en productie van enzymen. De overname van de Nutrilife® bakkerij-enzymenportefeuille en -activiteiten zal hun productportefeuille en geografische voetafdruk verder verbreden.

www.lallemand.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.