Bakkerij Hendrickx in Lier staat te koop

Eind dit jaar sluit de bakkerij Hendrickx in Lier na 68 jaar haar deuren. Johan Hendrickx (65) betreurt het einde van die lange familietraditie. Hij hoopt dat hij toch nog een overnemer vindt, maar hij vreest ervoor!

In 1954 openden de ouders van Johan Hendrickx een bakkerij in de Antwerpsestraat in Lier. In 1983 nam Johan de zaak zelf over. Aan deze lange traditie van bakken zl binnenkort een einde komen. Eigenlijk wilde ik pas in 2025 met pensioen,” zegt Johan Hendrickx. “Maar op een gegeven moment zeiden mijn kinderen tegen me: “Pap, je moet aan je gezondheid denken”. Het is hard werken, en mijn kinderen zagen dat het zijn tol begon te eisen. Toen ik dit voorjaar drie keer door mijn knieën zakte, was het duidelijk dat het tijd was om te stoppen. Eind 2022 sluit ik definitief de deuren!”

Bakkers een uitstervend ras?

Het samenwerken van collega’s en vrienden betekende voor bakker Johan alles. Hij somt alle collega’s-familieleden op: “Ilmy de bakker werkt al 15 jaar voor mij, Liselotte de banketbakker 11 jaar. Mijn vrouw Chris en mijn dochters Ann en Ine zijn ook bij de zaak betrokken. De werkomgeving is dus zeer aangenaam. Mijn dochters hebben echter geen zin om de banketbakkerij over te nemen? Potentiële kopers zijn altijd welkom, maar helaas zijn bakkers een uitstervend ras.”, zucht Johan.

Orde van het Lierse Vlaaike

Met de pensionering van Johan Hendrickx lijkt ook de Orde van het Lierse Vlaaike stilaan op sterven na dood. Hendrickx is voorzitter van de Orde, die verantwoordelijk is voor de kwaliteit van het streekproduct van Lierse vlaaien. Hopelijk zal ook daar een opvolger aantreden!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.