30 jaar Biasetto: “Creatief blijven, telkens opnieuw én met passie”

Brood- en banketbakkerij Biasetto uit Grimbergen viert in 2021 haar 30-jarig bestaan. Toen het echtpaar Debroux-Van Duüren de zaak opstartte, waren ze beide goed voorbereid op hun taak. Ze kwamen uit de branche en hadden een degelijke opleiding gevolgd aan de beste hotel en vakscholen in België. Succes zou niet lang uitblijven.

Frabrice Debroux (50) is geboren en getogen in de banketbakkerswereld. Zijn ouders hadden een eigen brood- en banketbakkerij. Hij ging in Anderlecht aan het Ceria en Infobo studeren, waarna hij stages liep bij de grootste patissiers in het buitenland”. Nathalie van Duüren (55) is de dochter van een met Michelinsterren bekroonde restauranthouder. Zij genoot een gastronomie opleiding aan de Brugse hotelschool Spermalie. Nathalie heeft zowel ervaring in wereld van de horeca als in die van de patisserie, want zijn werkte nog bij Wittamer. In 1991 opende het paar de banketbakkerij Biasetto op het Gemeenteplein in Strombeek-Bever in 1991.

Creëren is mijn passie

Biasetto werd dit jaar tot beste bakker van Grimbergen uitgeroepen. Met zijn team wil Fabrice zijn droom verwezenlijken en patisserie creëren die origineel en af is. Hij streeft telkens weer naar een hoge graad van perfectie. Hij vertelde daar onlangs het volgende over: “Ik leg de lat voor mijn creaties altijd hoger en vind het leuk om steeds nieuwe en verrassende producten te introduceren. IJs, chocoladetaart, gebak, brood, moderne desserts….. Ik geef ze graag een persoonlijke toets. Als ik een nieuwe creatie in gedachten heb, geef ik niet op totdat ik die tot leven heb gebracht.”

“Op die manier is ook de beroemde sorbet Lindemans Kriek ontstaan”, vertelt Fabrice. “Lindemans Kriek uit Vlezenbeek is ideaal voor onze sorbet wat betreft de verhouding tussen zuurte en zoetheid. We houden het recept geheim.”

Winkel

De winkel is het domein van Nathalie. Zij weet dat je daar heel wat toegevoegde waarde kunt scheppen. Door het aanbieden van een fijn assortiment pralines, unieke koekjes, bijzondere zoetigheden heb je net dat beetje meer! Ook aan het type verpakking besteedt ze veel aandacht “Op die manier kunnen de mensen hier echt wat unieks op de kop tikken als ze een cadeautje zoeken voor geliefden of vrienden.”

“In de winkel die we sedert twee jaar tijdelijk huren, (even verderop het Gemeenteplein, dichter bij de kerk), kunnen we nu ook ontbijt aanbieden. Er is een klein, gezellig terras en een koffiehoek. Toen de bouwwerkzaamheden aan het Gemeenteplein begonnen, verhuisden wij naar deze winkel, maar het atelier is daar wel nog actief.

Hofleverancier

Biasetto heeft reeds een vermelding gekregen in het Gault & Millau-dessertboek en is al jaren leverancier van het Koninklijk Huis. “Elke dag – behalve op maandag, want dan zijn we gesloten – loop ik ’s ochtends als eerste door de grote deur van het koninklijk paleis om het ontbijt bij de koninklijke familie af te leveren,” vervolgt Nathalie. “We leveren ook taarten en gebak aan de koninklijke familie en broodjes aan de mensen die in de koninklijke kassen werken.”

Beelden: website en facebook Biasetto

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.