Brood raakt via gemeentelijke Buurtkar bij bewoners van Bornem

Sinds begin 2016 is er een Buurtkar in Bornem die door de straten van Bornem dwaalt. Mensen kunnen daarin informatie opvragen over meer dan dertig diensten van de gemeente en het sociale huis. Maar de mensen in Bornem kunnen er niet alleen met hun sociale problemen terecht, ze kunnen er ook groenten en fruit kopen. . Sinds maart 2020 kunnen mensen in deze buurtwagen nu ook brood kopen.

Uit een onderzoek in 2018 bleek dat 97% van de gebruikers de buurtwagen zeer belangrijk vindt omdat deze hen in staat stelt om langer zelfstandig in hun woning te wonen. Veel bewoners verklaarden ook dat ze meer verse groenten konden kopen en dus gezonder konden eten. Dit zijn twee bijzonder belangrijke aspecten. De burgervader gelooft in het project en begin 2018 werd de Buurtkar dan ook gerenoveerd

Voortaan ook brood

De inwoners van Bornem konden vanaf maandag 24 februari ook brood bestellen in de Buurtkar. Nadat de laatste bakker van Bornem zijn broodtocht had stopgezet, kregen veel inwoners van Bornem geen vers brood meer aan huis.

De medewerkers van Buurtkar werden regelmatig gevraagd of ze ook brood konden aan huis brengen. Zo kwam de zaak in het Sociaal Huis terecht. Toen nam het Sociaal Huis contact op met alle bakkers in Bornem. Twee bakkers zagen dat wel zitten.

Robberecht en Goossens

Vanaf vandaag, 2 maart, leveren de bakkerij Robberecht en de bakkerij Goossens het brood afwisselend in de buurtwagen. Ze werken op bestelling en op dit moment wordt alleen klein en groot, wit en zwart brood verkocht.

Bestellingen worden een week van tevoren geplaatst via de buurtkar.

Foto: www.bornem.be