BROODWAY 2021: het moment waarop we elkaar eindelijk weer ontmoeten

Na drie jaar wachten en na een te lange periode waarin persoonlijke contacten beperkt waren, ontmoeten bakkers, banketbakkers, chocolatiers en ijsbereiders elkaar van zondag 26 tot woensdag 29 september in Kortrijk Xpo voor het vierdaagse feest van het ambacht: Broodway.

Op de gezellige vakbeurs komen ondernemers en hun medewerkers alles te weten over vertrouwde leveranciers en nieuwe partners, over nieuwe producten, nieuwe technieken en trends. Op de affiche staan daarnaast ook heel wat wedstrijden, demo’s en activiteiten. Broodway valt bovendien samen met de slagersbeurs Meat Expo en met de nieuwe delicatessenbeurs Taste of Tavola. Ideeën opdoen en ervaringen uitwisselen met collega’s uit andere segmenten van de voedingssector was nog nooit zo eenvoudig. Want kennis en inspiratie opdoen, nieuwe smaken en producten proeven, persoonlijke ontmoetingen, beleving en fun: dat staat op Broodway allemaal centraal.

Wat mag je verwachten?

Hendrik Rommelaere, voorzitter Broodway en voorzitter Bakmeesters West-Vlaanderen: “Ons vak evolueert snel, met tal van nieuwe werkmethodes, aangepaste producten en grondstoffen. Op Broodway vind je alle vooruitstrevende nieuwigheden en de nieuwste trends voor de hedendaagse bakker, chocolatier en ijsbereider. Het programma met demo’s en wedstrijden laat je bovendien meegenieten van de strafste en mooiste creaties van toppers uit onze branche. De beurs biedt een unieke kans, voor zowel ervaren ondernemers als jonge starters, om te ontdekken wat er in de sector beweegt.

Met Broodway, de slagersbeurs Meat Expo en – nieuw in 2021 – een unieke selectie van hoogwaardige delicatessen op Taste of Tavola, zijn in Kortrijk Xpo liefst zes beurshallen vol inspiratie en nieuwigheden te ontdekken. Alles samen hebben zich meer dan 300 exposanten aangemeld. Zij stellen producten, materialen en uitrusting voor waarmee de ambachtelijke bakkerijsector morgen het verschil maakt. Broodway zorgt voor een uniek aanbod van alles wat je voor je onderneming nodig hebt, waarbij zowel trouwe als nieuwe bezoekers mogen rekenen op heel wat nieuwe ontdekkingen. Mis zeker de Innovation Award niet. Die zet de beste innovaties in de kijker en vormt de perfecte uitvalsbasis om nieuwigheden te ontdekken.

 • Ontdek de exposanten op www.broodway.be/exposanten

Vakmanschap in de schijnwerpers

Demo’s met creatieve ideeën

Collega’s demonstreren hun specialiteit met één doel: hun passie delen en jouw creativiteit prikkelen. Als bezoeker van Broodway kan je de demo’s van onder meer Guido Devillé, Francisco Morei-ra, Christa Muyldermans, Dimitri Salmon en Joeri Vandekerkhove gratis bijwonen.

Op dinsdag 28 september kan je op Broodway de laatste oefensessie volgen van de Belgische ploeg van Les Ambassadeurs du Pain. be voor de start van de Mondial du Pain. Op woensdag 29 september demonstreert het Belgische team dat deelneemt aan Les Pellons d’Or.

 • Finale van Belgisch Kampioenschap Aspirant Baker
 • Aspirant Baker zet aankomend talent in de spotlights. De organi-satie selecteerde acht finalisten, die het op Broodway tegen elkaar opnemen tijdens het BK op zondag 26 en maandag 27 september. De winnaars krijgen de kans om deel te nemen aan internationale wedstrijden, zo een schat aan ervaringen op te doen en zich zelfs op internationaal vlak in de kijker te werken.

  Belgische selectie Chocolate Master op 27 september

  Oliver Van Nueten uit Knokke-Heist, Quyen Le uit Sint-Lambrechts-Woluwe, Wim Vyverman uit Sint-Niklaas en Togo Matsuda uit Japan gaan de uitdaging aan op maandag 27 sep-tember. De winnaar van deze nationale selectie mag zich Belgian Chocolate Master noemen, en gaat op Bootcamp naar Canada.

  voorbereiding van de finale van de World Chocolate Masters in Parijs in oktober 2022.

  De nationale selectiewedstrijden voor de World Chocolate Masters vinden in 21 landen plaats rond het thema ‘Shape tomorrow’s chocolate’.

  Taste of Tavola

  Taste of Tavola (hal 5), de nieuwe vakbeurs met een selectie van premium food & drinks, als voorproefje voor de grote, internationale editie van Tavola in 2022. Zo kijk je over de grenzen van je vak, doe je extra inspiratie op en wissel je ideeën en ervaringen uit met je collega’s.

  • Coronamaatregelen?

  Vakbeurzen vallen onder het handelsprotocol, net zoals bakkerijen, supermarkten en winkelcentra. De geldende richtlijnen in jouw zaak zijn dus ook van toepassing op Broodway. Uiteraard kan je bij de exposanten ook producten proeven en een glaasje drinken, of lunchen in The Greenhouse.

  Meer info: www.worldchocolatemasters.com en www.broodway.be

  • Gratis toegang: slagersbeurs Meat Expo en delicatessen-beurs Taste of Tavola

  Bezoekers van Broodway hebben gratis toegang tot Meat Expo (hal 4), de vakbeurs voor de slagerij-, traiteur- en vleessector, en

  PRAKTISCHE INFO

  Broodway 2021: 26, 27, 28 en 29 september 2021 in Kortrijk Xpo

  zondag 26 september: 10 tot 19u

  maandag 27, dinsdag 28 en woensdag 29 september: 11 tot 19u

  Professionals bezoeken Broodway gratis na registratie op www.broodway.be met code 321. Bezoekers van Broodway hebben ook gratis toegang tot Meat Expo en Taste of Tavola.

  INFO: Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 KortrijkT. 056-24 11 11 – broodway@kortrijkxpo.com

  www.broodway.be

  Geef als eerste een reactie

  Geef een reactie

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.