Cédric Grolet en Pierre Hermé creëren samen een nieuw gebakje

Twee toppatissiers, allebei ooit gekroond tot beste banketbakker ter wereld, ontwierpen samen een “hazelnoot-citroen-taartje” (Noisette-Citron) met een bijzonder lekkere en speciale smaaktoets. Het is enkel deze herfst in Parijs te verkrijgen.

Door hun expertise te combineren, slaagden beide patissiers erin om een nieuwe en speciale creatie te bakken: een kruising tussen de macaron (de handtekening van Hermé) en het fruitgebak (de culinaire trompe-l’oeil maakte Cédric Grolet beroemd). Beide specialisten voegden hun expertise in het gebakje samen.

Hazelnoot en citroen

Dit gebak is gecreëerd door Pierre Hermé en Cédric Grolet (foto: insagram pierrehermeoffical)

Het hazelnoot-citroen-taartje (Noisette-Citron) combineert twee essentiële ingrediënten uit hun repertoire en speelt met texturen en smaken die zowel culinair als pittig zijn. Pierre Hermé zegt: “Dit gebakje, die er eenvoudig uitziet, is erg complex om te maken. De hele techniek gaat over smaak. Bij het proeven, ontdekken we eerst de hazelnootsmaak en dan de frisheid van de citroen, die dit koekje op pittig maakt. De citrusvruchten vormen door hun drie facetten – aroma, zuurgraad en bitterheid – een brutaal en levendig tegenwicht voor de droge noten.

De hazelnoot biedt ons door zijn licht geroosterde en zoete smaak een pallet die helemaal ontwaakt door de toevoeging van de citroen. Die citroen slaagt erin om de gedroogde noten lichter te maken en geeft een gedurfde toets aan deze samensmelting.”

Uitsluitend op bestelling verkrijgbaar, in Click & Collect, via de sites pierreherme.com en cedric-grolet.com is het te ontdekken van 24 september tot 18 oktober 2020.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.