Chris Verbraken in Rijkevorsel vernieuwde zijn winkel, in september wordt die feestelijk ingewijd!

Sedert maandag 22 juli 2019 kunnen de klanten van de beroemde bakkerij Verbraken in Rijkevorsel opnieuw op hun vertrouwde plaats terecht voor hun brood, viennoiserie, chocolade, ijs en nog zoveel meer. De winkel bleef drie weken gesloten omwille van een grondige verbouwing.

De bakkerij bestaat al 60 jaar. De huidige uitbaters, Chris Verbraken en Ilse Mertens namen de zaak zeven jaar geleden over. “Het pand was al 25 jaar niet meer veranderd”, vertelt Chris Verbraken. “We moesten echt wel vernieuwen, ook al omdat het assortiment zich sterk uitbreidde de afgelopen jaren. De werken begonnen met het volledig strippen van de vorige winkel. In de geplande periode van drie weken was de nieuwe winkel klaar. De winkelruimte is met maar liefst 10m2 vergroot. “Het spreekt voor zich dat die winst aan ruimte beter is voor de klanten, maar ook voor ons: het laat toe om efficiënter te werken. En ook ons aanbod komt beter tot uiting. We boden reeds broodjes aan en koude schotels. Nu kunnen de klanten dit brede aanbod nog makkelijker zien”, aldus Chris Verbraken.

Ambachtelijk

“We hebben voor de verbouwingen zo veel mogelijk beroep gedaan op plaatselijke vaklui. De koeltoonbank werd bij een specialist aangekocht, de ramen en de elektriciteitswerekn werden dan weer door een lokale ambachtsman uitgevoerd. Onze visie van ambachtelijk werken, wilden we ook voor deze grote verbouwingswerken doortrekken door bewust te kiezen voor lokale vaklui. 95% van wat in de winkel ligt maken wij zelf. Alleen de pralines en de zakjes snoep kopen we aan. De leuze ‘Onze ambacht, onze passie’ staat niet voor niets op de muur boven het broodrek.

Feestelijke inwijding

“De winkel is al open, maar in september gaan we allerlei acties doen om de nieuwe start te vieren. Dan is het schooljaar terug begonnen. Dat komt beter uit dan midden in de vakantieperiode zoals nu”, besluit Chris Verbraken.

www.bakkerijverbraken.be

Bron: Het Nieuwsblad