Consument heeft weinig vragen rond allergenen

De vragen rond allergenen blijven beperkt.

Een bevraging van het Belgisch Bakkerspanel bij 332 bakkers toont aan dat de consument maar weinig vraagt over allergenen. 39% van de respondenten krijgt minder dan één vraag per maand over allergenen. 11% kreeg tot nu toe nog nooit een vraag rond zaken als gluten of lactose. Wanneer de consument een stelt die verband houdt met allergenen, gaat het in acht op tien gevallen over brood.

Naar schatting 0,5 tot 1 procent van de Belgen leidt aan glutenallergie of coeliakie. De sector heeft zeker aandacht voor het onderwerp, alleen blijft het in de praktijk niet eenvoudig om glutenvrij te produceren. Er is makkelijk contaminatie met bloem mogelijk. Glutenvrije productie gebeurt daarom bij voorkeur in een afgescheiden atelier en met aparte machines. De voorbije weken voerde het Belgisch Bakkerspanel een enquête uit bij duizend Belgische consumenten. De studie peilt onder meer naar de houding van de consument ten opzichte van allergenen bij de aankoop van brood, patisserie, viennoiserie en chocolade. Het Belgisch Bakkerspanel stelt de bevindingen uit de studie voor in één van de volgende edities van Brood & Banket.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie